fbpx

Pamić – Milin 3:1

Sutra će se nogometaši Zadra u 27. kolu na stadionu Aldo Drosina u Puli šučeliti momčadi Istre 1961. Prva pomisao i to ne baš ugodna kada se spomenu žuto-zeleni padne na ovosezonske poraze Zadra u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Jedan u Puli, a jedan u Zadru. I podnošenje ostavke Ferde Milina koja ipak, na sreću nije prihvaćena. Zadar i Istra su se ove sezone sastali još dva puta i to u prvenstvu. Tu je situacija izjednačena, i jedna i druga momčad imaju po jednu pobjedu.

Prvi put su se Zadar i Istra 1961 susreli u 9. kolu još sredinom rujna u Puli. Bila je to utakmica s podjednako šansi na obje strane, možda nešto više na strani domaćina. Međutim, presudio je pogodak Luke Begonje u 4. minuti sudačke nadoknade. Zadar je odnio sva tri boda iz Pule i nanio prilično bolan poraz momčadi Igora Pamića. Sljedeći ogled došao je u četvrtfinalu Kupa krajem studenog prošle godine. Prva utakmica igrala se u Puli gdje je domaćin uspio doći do minimalne, ali ipak vrijedne prednosti od 1:0. Strijelac tog pobjedonosnog zgoditka bio je Havojić u 41. minuti. Četiri dana kasnije ista dva suparnika susrela su se u Zadru, u okviru 18. kola Prve HNL. Istra je doslovno pregazila Zadar na Stanovima pobijedivši rezultatom 0:4. Seriju pogodaka otvorio je Franjić u 29. minuti, a zaključio Batarelo u 79. Bio je to jedan od najbolnijih i najuvjerljivijih poraza Zadra u dosadašnjem dijelu sezone. Nije se moralo čekati dugo na novi ogled. Četiri dana kasnije uslijedio je uzvrat u kup natjecanju. Ponovno je Istra 1961 na Stanovima uzela domaćima mjeru, pogocima Pilipovića i Blagojevića plasirali su se u polufinale i uzrokovali gore navedene potrese s ostavkom trenera Milina.

Teško je pretpostaviti što bi se moglo dogoditi u petom ovosezonskom ogledu ove dvije momčadi. Zadar je nakon slavlja protiv Lokomotive i Slaven Belupa u lagodnoj situaciji što se tiče ostanka u prvoligaškom društvu. Istra 1961 s druge strane u ovu utakmicu ulazi nakon neugodnog i uvjerljivog poraza od Dinama na Maksimiru (6:0). A prekjučer su na stadionu Kantrida u Rijeci odigrali prvu utakmicu polufinala Kupa. Imaju dobar rezultat, poraženi su 2:1 i za očekivati je da u uzvratu pokušaju iz “petnih žila” zapeti i doći do plasmana u finale.

Činjenica je da u ovome trenutku Pamić vodi 3:1 po pitanju pobjeda i za očekivati je da će Ferdo Milin učiniti sve kako bi smanjio zaostatak za kolegom na klupi Istre. Uostalom, obje momčadi bolje igraju na gostujućim travnjacima nego na svome pa se samim time akcije Zadra u Puli dižu na višu razinu

Foto: Zvonko KUCELIN

 Izvor: Zadarski list/ZDanas