fbpx

Pet bunara pobjednici Mastersa, Zadranima petica za organizaciju

Nakon 96 utakmica u četiri dana nadmetanja, ali i druženja, te uživanja u košarci i ljepotama Zadra, završen je treći OTP Masters veterana. Kao i prva tri dana i finalni je protekao u najboljem redu, a bio je, naravno i najzanimljiviji. Odličja su se dijelila u šest kategorija, a nekoliko finalnih susreta bilo je za prave košarkaške sladokusce. U najmlađoj kategoriji 35+ pobjedu je odnio domaćin turnira Pet bunara. Zadarska momčad u finalu je pobijedila zagrebački AG Sjaj rezultatom 65:49, predvođena Jurom Ružićem (17 poena) i Martinom Vanjakom (16), te Ivanom Zrilićem (12) i Arijanom Komazecom (11). Potonji je ponio i titulu za najkorisnijeg igrača.

– Turnir je prošao u odličnoj atmosferi. Rezultat nije bio u prvom planu, ali sportaši smo i naravno da nam je cilj bio pobijediti. Drago nam je da smo uspjeli – rekao je Ari, koji se posebno zahvalio Tončiju Jeraku.

– On nas je od početka vodio na turnire i svoj je entuzijazam prenio na nas. Svaki dan nam je govorio da će se skinuti i zaigrati, ali ovaj put je ipak bio prezauzet organizacijskim dijelom. Svaka mu čast, jer je zaista sve bilo sjajno organizirano. Ova medalja je i za njega.

Posebno je upečatljiva bila sljedeća izjava proslavljenog zadarskog košarkaša.

– Svaki put kada igramo u Krešinoj dvorani pogledamo prema gore i znamo da nas on gleda. A onda svi moramo dati maksimum i pokazati pozitivu i pravo lice – rekao je Komazec.

Komazecov nekadašnji suigrač iz Zadra, Dino Rađa, ipak nije uspio osvojiti naslov. U kategoriji 45+ bolji od Vitalca bio je zagrebački MORH rezultatom 55:54. Nenad Videka je u posljednjem napadu promašio šut za pobjedu Splićana pa je titula otišla u metropolu. Među najzaslužnijima za to bio je Davor Marcelić, koji je zabio 19 poena (Rađa 18), te je proglašen najboljim igračem. U kategoriji 40+ slavio je Split, rezultatom 61:54 protiv Montenegra, uz 15 poena MVP-a Mira Jurića.

Zanimljivo je bio i u najstarijoj kategoriji 50+, gdje je Štajerska sa 69:62 pobijedila Beograd. Za pobjednike je 32 poena postigao MVP Slavko Kotnik, a za poražene čak 36 Nebojša Zorkić. U ženskoj konkurenciji oba su naslova ponijele Splićanke. Ali ono što je najvažnije, svi su kućama ponijeli punu torbu lijepih uspomena i novih prijateljstava. Uz poruku za kraj – vidimo se uskoro. Jer novo druženje veterana u Zadru zakazano je već za travanj sljedeće godine, kada će Višnjik ugostiti Svjetsku ligu, dok će četvrti Masters biti u rujnu. Organizatori su ispit položili čistom peticom i dobili velike pohvale, kako od svih sudionika, tako i od FIMBA-e, svjetske veteranske košarkaške organizacije.

 ZL