fbpx

Pobjeda znači spas, poraz neizvjesnost

Toliko se proteklih tjedana i mjeseci pričalo i pisalo o dvoboju Širokog i Zadra da je pred samu utakmicu ostalo jako malo toga za reći. Situacija bi, u slučaju pobjede Zadra, postala kristalno jasna. Momčad s Višnjika mogla bi završiti posljednja jedino da izgubi preostale tri utakmice, a Široki sve pobijedi, što je doista malo vjerojatno. Međutim, u slučaju pobjede sastava s Pecare, borba za izbjegavanje posljednjeg mjesta bi se potpuno zakomplicirala. Zadar će u krajnjem slučaju braniti i plus osam, koliko je pobijedio u prvom dijelu sezone u svojoj dvorani, ali Ivan Sunara prije utakmice o tome ne želi niti razmišljati.

– Uopće ne bih na taj način gledao utakmicu. Moramo napraviti sve da pobijedimo. Kalkulacije ćemo ostaviti, jer one ne donose ništa dobroga – ističe trener Zadra.

Sunara je u najavi nahvalio protivničku momčad, koja je u dosadašnja 22 kola sakupila samo pet pobjeda. I to sve na domaćem terenu: protiv vodeće Crvene zvezde na otvaranju sezone pa u 3. kolu protiv tada potpuno neorganizirane Olimpije, zatim protiv MZT-a, kada su okrenuli 21 razlike pa u derbiju s Igokeom (78:50) i konačno protiv Szolnokija u 17. kolu (76:66). Nakon toga Široki je nanizao pet poraza.

– To je izuzetno kvalitetna momčad i za mene je iznenađenje što se nalaze na posljednjem mjestu. Smatram da imaju veću vrijednost od svega što su prikazali ove sezone. Čeka nas izuzetno teška utakmica, koja u nekom dijelu puno odlučuje za budućnost jednog i drugog kluba.

Zadrani su put Širokog Brijega krenuli jučer u 13 sati u kompletnom sastavu.

– Drugu utakmicu zaredom su svi zdravi i za mene je to jako važno, jer imamo širinu, koja će nam biti izuzetno potrebna na ovoj utakmici.

Kada je o širini riječ, Sunara je rekao nekoliko riječi i o sastavu protivnika.

– Imaju veliku širinu. Izdvojio bih playmakera Jonesa, koji im mnogo znači. U iskustvu prednjače Pašalić i Opačak, a od mladosti su tu Buva i Bošnjak. Nipošto ne treba zaboraviti Younga, igrača koji ima izvanrednu karijeru i doveden je da im pokuša pomoći u borbi za ostanak. To su nosioci njihove igre.

Foto: Filip BRALA/PIXSELL

Izvor: Zadarski list/ZDanas