fbpx

POTRAGA ZA AVIONOM Na satelitskim su snimkama pronađena 122 nova predmeta!

U današnjoj potrazi sudjeluje sedam vojnih i pet civilnih zrakoplova iz šest država koje su uključene u potragu – Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Japana, Kine i Južne Koreje.

Malezijski ministar transporta Hishammuddin Hussein kazao je da su na satelitskim slikama uočili još 122 predmeta koji bi mogli biti s nestalog Boeinga 777 Malaysia Airlinesa.

Satelitske fotografije, koje su snimljene u nedjelju, pokazuju premete veličine do 23 metra. Primijećeni predmeti snimljeni su na području od oko 400 četvornih kilometara, a od Pertha su udaljeni oko 2557 kilometara. Posljednje fotografije već su četvrta kolekcija satelitskih slika na kojima se vide mogući predmet sa zrakoplova na jugu Indijskog oceana, ali u potrazi još nijedan od predmeta sa zrakoplova nije pronađen. U današnjoj potrazi sudjeluje sedam vojnih i pet civilnih zrakoplova iz šest država koje su uključene u potragu – Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Japana, Kine i Južne Koreje.

‘Učinit ćemo sve da riješimo zagonetku nestalog aviona’

Australski premijer Tony Abbott kazao je da će vlasti “iskoristiti sve što imaju” u potrazi za nestalim Boeingom Malaysia Airlinesa, piše BBC.

Potvrdio je da se potraga u Indijskom oceanu nastavila nakon što su se poboljšali vremenski uvjeti. Australska agencija za sigurnost na moru izvijestila je da će 12 zrakoplova sudjelovati u današnjoj potrazi. Zrakoplov sa 239 ljudi nestao je 8. ožujka, poletio je iz Kuala Lumpura, a trebao je sletjeti u Peking, no nestao je na putu.

– Moramo učiniti sve što možemo da bismo napokon locirali olupinu zrakoplova i riješili neobičnu zagonetku ovog nesretnog leta. Dugujemo to obiteljima i cijelom svijetu – rekao je Abbott i dodao da je Australija spremna pomoći obiteljima nestalih putnika “na svaki mogući način”.

Australija koordinira međunarodnu potragu koja se sada usmjerila na zabačeni dio oceana udaljen oko 2500 kilometara jugozapadno od australskog grada Pertha. Australska agencija objavila je i kartu područja koja su pretražena i plan za današnju pretragu.

Izvor: Večernji list