fbpx

Preuzeli četiri nagrade za Zvjezdicu, a ona je još jednom zasjala

Kazalište lutaka Zadar domaćin je ovogodišnje središnje hrvatske proslave Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade te Svjetskog dana lutkarstva. Tom prilikom upriličen je prigodni program u okviru kojeg je jučer predsjednik krovne udruge kazališta za djecu i mlade u zemlji – HC ASSITEJ Romano Bogdan uručio četiri nagrade Kazalištu lutaka Zadar za predstavu Zvjezdica. Zvjezdica je nagrađena za najbolju predstavu u cjelini, za najbolju režiju (Ljudmila Fedorova), za scenografiju (Alexandra Kovalskaya) te najbolje oblikovanje svjetla (Ivo Nižić i Frane Papić). Svečanost dodjele vodila je Tamara Šoletić, a okupljenima su se obratili ravnateljica kazališta Iris Pavić Tumpa, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ivan Šimunić te Bogdan.

– Zahvalila bih se publici i gostima na dolasku, vjerujem da ćemo se svi skupa dobro zabaviti gledajući još jednom našu nagrađenu predstavu, naglasila je, između ostalog Pavić Tumpa, preuzimajući nagradu za Zvjezdicu.

Zadovoljstvo dolaskom u Zadar nije krio ni Bogdan čestitajući dobitnicima, rekavši kako je uvjeren da će se iz ove današnje, “male” publike u budućnosti regrutirati “velika” kazališna publika.

Zvjezdica je inače, nagrade osvojila još u listopadu prošle godine, na Festivalu kazališta za djecu i mlade, no propozicije događanja predviđaju uručenje nagrada svakom kazalištu u njihovoj kazališnoj kući pa su u skladu s tim pravilom zadarski lutkari svoje nagrade konkretno dobili tek jučer.

Foto: zdportal.net

Izvor: Zadarski list/ZDanas