fbpx

Prije nego je počela prekinuta sjednica Gradskoga vijeća!

I prije nego je počela prekinuta je sjednica Gradskoga vijeća Zadra. Kako se na sjednici nisu pojavili vijećnici HSP-a dr. Ante Starčević iz vladajuće koalicije, oporba je to iskoristila za prekid sjednice. .

Kao razlog prekida sjednice oporbeni vijećnici SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DSU-a naveli su da je od posljednje sjednice prošlo gotovo tri mjeseca što se do sada nije dogodilo a razlog tome oporba vidi u neslaganju unutar vladajuće koalicije.
“Očito imamo velikih problema”, kazala je prije napuštanja sjednice SDP-ova Irena Dragić: ” Naime i odbori vrlo često nemaju kvorume, tako ne možemo raditi. Ne možemo raditi sa 26 točaka dnevnog reda a s obzirom kako i koliko traje zadarsko gradsko vijeće, svi znamo da je nama ovdje zaista stalo do interesa i ovoga grada i njegovih građana. Ne možemo se složiti s time da nakon tri mjeseca dobivamo odgovor na postavljena vijećnička pitanja. Zapravo ne slažemo se i ne želimo podržavati ovakav način rada. I stoga ćemo mi ovdje iz kluba, ponavljam, SDP-a, HNS-a, HSLS-a i DSU-a napustiti današnju sjednicu gradskoga vijeća.”

Kako saznajemo, već sat vremena traje sastanak između HDZ-a i HSP-a.

Izvor: HRT/ZDanas