fbpx

Pripreme za uređenje Ravnica idu dalje

Grad Zadar ide u postupak javne nabave za izradu Urbanističkog plana uređenja zone Ravnice, prema riječima gradonačelnika Kalmete, jednog od najvrjednijih prostora koje Zadar ima.

U izradu plana se ide kako bi se dijelovi projekta mogli nominirati za europske fondove, kazao je na svom današnjem kolegiju gradonačelnik.

Svima je znano da mi tamo želimo vratiti onaj kanal koji je nekad bio čime bi Poluotok ponovo postao otok i što bi i u turističkom i u svakom drugom smislu bio ogroman iskorak za ovaj naš grad. Neke dijelove koji će pridonijeti boljoj ekologiji, očuvanju povijesne baštine trebamo i hoćemo nominirati prema EU fondovima. Tu su i komercijalni sadržaji tipa hotela, velike podzemne garaže itd. To ćemo vidjeti kako ćemo financirati, ali držimo da bi tu i privatni sektor mogao i trebao naći interes jer se radi o izuzetno vrijednoj lokaciji.

Grad Zadar objavio je i javni natječaj za zakup 11 gradskih poslovnih prostora. Javno otvaranje ponuda održat će se 8. travnja u 13 sati do kada je i krajnji rok za dostavu ponuda – rečeno je na današnjem kolegiju gradonačelnika. U tijeku je i javni natječaj za davanje u zakup javnih površina za prometovanje turističkih vlakića na rok od tri godine. Riječ je o dvije redovite trase kojima turistički vlakići prometuju od Uskrsa tekuće godine do 31. listopada.

 Izvor: HRT/ZDanas