fbpx

Rekonstrukcija triju ulica koje će spojiti istočni i zapadni dio grada

Uskoro u rekonstrukciju ide i jedna od najprometnijih zadarskih ulica, Ulica Franje Tuđmana. To je na svom kolegiju jučer najavio zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Ove godine kompletirat će se potrebna dokumentacija za ishođenje svih dozvola, nakon čega će se cijeli projekt dati na natječaj.

Detalje rekonstrukcije objasnio je gradski pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap, koji je rekao da će se Tuđmanova graditi u četiri faze. Prva faza obuhvaća potez od A. Starčevića (Bulevara) do City galerije, druga je do ulaza u nekadašnji kompleks TIZ-a, treća od TIZ-a do Ulice Nikole Tesle. Kalmeta je najavio četverotračni profil ove glavne zadarske transverzale, ukazujući da se radi zahtjevnoj rekonstrukciji koja neće biti toliko skupa, jer je cijela trasa dobro komunalno opremljena.

Nekih 200 metara niže ide se i u rekonstrukciju raskrižja kod Strossmayerove i Ivana Mažuranića, kod zgrade Državne uprave. Gradonačelnik je izdao zadatak Upravnom odjelu za graditeljstvo da riješi problem skretanja u lijevo koji stvara probleme i čepove u turističkoj zoni.

– Čep kod raskrižja Žmirići rješavat će se kroz potpunu rekonstrukciju nakon turističke sezone, a do ljeta će biti gotov spoj nekadašnje Bihaćke ulice i Splitske ulice. Na jesen kreće natječaj za rekonstrukciju Splitske ulice, a raskrižje Put Biliga i Hrvatskog sabora rješavat će na način da Grad Zadar otkupi zemljište, a Hrvatske ceste naprave novo raskrižje. Tuđmanova, Bihaćka i Hrvoja Ćustića bit će tri nove transverzale, koje će spojiti istočni i zapadni dio grada, rekao je gradonačelnik Kalmeta.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

 Foto: Zvonko KUCELIN