fbpx

Sada još više žalimo za Kupom

U posljednja dva nastupa Zadra u Prvoj HNL ulazio je s klupe. Protiv Slaven Belupa u 42., a u Puli u 58. minuti. Jure Jerbić tako se vratio – nogometu.

– Nije me bilo skoro dva mjeseca – kaže Jerbić koji je veći dio priprema tijekom zime umjesto na treninzima proveo na terapijama.

– Tijekom prvog dijela priprema osjetio sam bol u oba koljena. Kasnije se pokazalo da je riječ o mišićnom disbalansu budući da mi je oslabio kvadriceps. Tako su koljena preuzela dio funkcije mišića.

Jerbić nije bio na pripremama u Istri, a na teren se vratio prije dva tjedna na trening utakmici u Polači gdje je odigrao svih 90 minuta.

– Protiv Slavena i Istre trener Ferdo Milin me koristio onoliko koliko smo procijenili da bih mogao izdržati u pravom ritmu. Kako vrijeme ide taj je period sve duži.

Zadar je u Puli došao do pete pobjede u sedmom nastupu u drugom dijelu sezone.

– Odigrali smo mudru, taktički vrlo zrelu utakmicu. I to nije prvi put ove sezone. Istra nam ništa nije mogla, praktički nisu imali pravu šansu, a mi smo mogli postići još nekoliko golova.

Lakoća s kojom je Zadar izašao na kraj s Puljanima vratila je Jerbića na kraj studenoga i početak prosinaca prošle godine kada su Puljani u tri utakmice u tjedan dana svaki put pobijedili Zadar.

– Sada još više žalim što su nas izbacili u četvrtfinalu Kupa. Ne znam što nam je bilo tih dana kada su nas triput pobijedili, ali da sada s njima igramo toliko puta vjerujem da bismo mi svaki put pobijedili. Bio je to naš vrlo loš period koji srećom nije dugo potrajao.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Zvonko Kucelin/ZL