fbpx

SDP-ov vijećnik Erol Gaši: “Građani Zadra su Crvenkapica a sve okolo je puno vukova”

Bajke i priče – tako su oporbeni vijećnici nazvali izvješće o radu zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete u drugom polugodištu prošle godine. Po završetku Aktualnog sata vijećnici su raspravljali o izvješću koje je u odsutnosti gradonačelnika uvodno obrazložio dogradonačelnik Zvonimir Vrančić. Kalmeta je zadržan protokolarnim obvezama vezanim za posjet predsjednika Ive Josipovića Zadru, naveo je Vrančić.

Iz Kalmetinog izvješća vidljivo je da se gradski proračun svodi na puko održavanje hladnog pogona, tvrdi oporba koja je bila nezadovoljna što se o izvješću mora raspravljati u Kalmetinoj odsutnosti.

SDP-ov Darko Vrdoljak: “Čitajući uvodni dio izvješća na trenutak sam pomislio da je riječ o izvješću braće Grimm…”

HDZ-ova Elvira Sterle na to je replicirala: “Ako je ovo izvješće braće Grim onda bi ispalo da je cijeli projekt Vlade potpisao Hans Christian Anderssen…”

SDP-ov vijećnik Erol Gaši opet se u raspravi poslužio metaforikom: ” Sve ovo danas liči na jednu veliku bajku. u Toj bajci građani Zadra su Crvenkapica a sve oko je puno vukova. Mene samo zanima kad će doći lovac Luka.”

Igru je prihvatio i nezavisni vijećnik Reno Sinovčić koji je izašavši za govornicu ustvrdio kako je možda upravo on vuk o kojem je govorio Gaši.

Omerka Šarić iz SDP-a ustvrdila je kako bi i ona da je na mjestu gradonačelnika Kalmete danas bila pobjegla sa sjednice Gradskog vijeća gdje se raspravlja o njegovom izvješću

” jer je sigurno svjesniji od nas kakav mu je proračun i koliko može. Svi smo svjedoci, on najviše, da zadnju godinu dana imamo golo održavanje hladnog pogona. “

S tim se nije složio dogradonačelnik Vrančić istaknuvši kako je u prošloj godini realizirano nekoliko važnih projekata – novi vrtić otvoren, novi trgovi, kolektor, više projekata sekundarne odvodnje – a investitori zaobilaze grad Zadar od kad imamo aktualnu vladu, tvrdi Vrančić. Stanje je teško, ali gradski proračun je stabilan, poručio je…

” Ukupne obveze grada iznose nekih 60-ak milijuna kuna, tu smo. U odnosu na 330-ak milijuna ukupnih prihoda to više ne predstavlja nikakav problem za grad Zadar. Isto tako ću reći da zadnjih 5-6 godina nikad nismo bili bolji što se tiče likvidnosti odnosno rokova isplate prema raznim obveznicima, pa tako i u ovim potrebama socijalne skrbi su isplaćene novorođenačke naknade, stipendije itd…” zaključio je Vrančić raspravu o izvješću o radu gradonačelnika u drugom polugodištu 2013. godine.

Izvor: HRT/ZDanas

Foto: HRT