fbpx

Smjena Meri Matešić: Lorencin sudjeluje u udaru na turističke zajednice s ciljem potpunog preuzimanja nadzora.

Nezavisni zastupnik Damir Kajin optužio je ministra turizma i vd čelnika hrvatske turističke agencije Darka Lorencina da sudjeluje u udaru na turističke zajednice s ciljem potpunog preuzimanja nadzora. Dokaz za to rekao je, nedavna je smjena dosadašnje čelnice turističke zajednice Meri Matešić koja je unatoč uspješnim turističkim pokazateljima iz prošle godine, prošloga tjedna smijenjena na zatvorenoj sjednici.

Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin nazvao je nedavnu smjenu direktorice Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Meri Matešić sramotnom, a HDZ-ov Ivan Šuker poručio je kako se ministar turizma bavi smjenama umjesto da saziva sastanke oko pripreme sezone.

“Sramotno je to za neke osobe u Ministarstvu turizma, a nije na korist ni samome turizmu”, rekao je Kajin nakon stanke koju je zbog smjena u HTZ-u zatražio u Hrvatskom saboru.

Porast noćenja i dolazaka u Hrvatskoj 2013. bio je 5,1 posto, a u Istri broj noćenja rastao je po stopi od 0,3 posto, podsjetio je Kajin dodavši kako “ovi s 0,3 posto smjenjuju direktoricu koja je ostvarila rast od 5,1 posto, umjesto dabude obrnuto”.

“Greška Vlade je što je sav novac u Ministarstvu turizma isključivo rezervirala za jednu stranku”, kaže Kajin.

HDZ-ov Ivan Šuker čudio se smjeni direktorice kada je, kaže, na sjednici Vijeća turističke zajednice bilo njezino izvješće koje je kaže, “čisto ok” te napravljeno sukladno planu i programu. Neprihvatljivo mu je takve poteze vući na početku predsezone. Ako je razlog smjene njezin nerad, smijenit ju je trebalo još u studenom prošle godine, a ne sada, smatra Šuker.

“Ministar turizma umjesto da saziva sastanke oko pripreme sezone smjenjuje direktoricu”, poručio je Šuker, a posebno zamjera što se Matešić smjenjuje dok je trudna.

Izvor: HRT/ZDanas

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell