fbpx

Stilistica čiji stil obožavamo

Tina Leung plijeni svjetsku i našu pozornost

Spadate li u skupinu obožavatelja street style stranica ili pak radije samo povremeno virnete što to nose trendseteri diljem svijeta, jedno lice vam je zasigurno, barem na tren, okupiralo svu pažnju. Ono je šarmantno, egzotično i nadasve zanimljivo, a stil koji fura je konstantno praćen budnim očima street style fotografa i oduševljenjem mnogih.

jaiperdumaveste

Ona je Tina Leung, stilistica, blogerica i povremena modna novinarka. Odrastala je u Hong Kongu i Los Angelesu, a po završetku studija drame, filma i televizije shvatila je da joj je moda ipak draža te je upisala smjer stilista na Institutu za modu u New Yorku. Nakon što se 2005. godine vratila u Hong Kong, njena karijera se počela razvijati u izvrsnom pravcu. Ostvarila je uspješne suradnje s časopisima L’Uomo Vogue, South China Morning Post, Prestige, Tatler and Ming Pao Weekly, intervjuirala je velika modna imena poput Giuseppea Zanottija, a povrh svega je odgovorna i za stylinge nekih celebrity imena. Uz navedeno, Tina pomno radi i na svom blogu ‘Tina Loves’ koji ju je prometnuo među ekipu slavnih blogerica.

imkoo

Stil lijepe Tine mnogi ne mogu točno definirati, kao ni ona sama, jer je nepredvidljiv i eklektičan. Jedan dan može ju se vidjeti u tipičnim muškim komadima, a drugi će dan iznenaditi dugom večernjom haljinom uparenom s kožnom biker jaknom. Tina svoj stil opisuje kao miks ženstvenog i muškog stila, no ono što je izdvaja u masi jest svakako njena frizura – ‘undercut’ u kombinaciji bujne duge kose koja svakoj kombinaciji daje poseban pečat i savršen kontrast. Kao svoju osnovnu modnu inspiraciju navodi velikog fotografa Guya Bourdina te Paola Roversija, a ne skriva ni svoju ljubav prema lijepim cipelama. Ono što mnogi vole kod njenog stila odijevanja i što joj odlično polazi za rukom jest miksanje high street i high end brandova, kao i Tinina podrška i ljubav prema lokalnim hongkongškim dizajnerima.

tina-leung-at-chanel

tina-leung-by-styledumonde_mg_1181

streetstyle9663-web

 fashion.hr