fbpx

Superjunake trebamo svaki dan, ne samo kad su maškare

Krnji, dežurnom krivcu, pročitali su optužnica za sve nevolje bilobriškog puka. U duhu kulture mira koja se promiče u školi, Meštar Maškara mu je izrekao pomilovanje

Jučer je Bili brig osvojila je maškarana povorka. U prvim bilobriškim maškarama sudjelovali su djeca svih vrtića s područja ovog velikog zadarskog kvarta; Radost, Maslačak, Potočnica, Smješak, učenici Osnovne škole Zadarski otoci, atletski klub Alojzije Stepinac, roditelja učenika i sugrađani. Program su uveselili mažoretkinje, plesna skupina Antis i pjevačka skupina Čevulje iz Ravnih kotara sa svojom karnevalskom kočijom. Maškarama je ključ Bilog briga predao predsjednik mjesnog odbora Goran Lijić.

Povorka je krenula u 10 sati ispred trga Damira Tomljanovića Gavrana te krenula ulicama Bilog briga. Na početku povorke nalazile su se mažoretkinje, vesela kočija s članovima pjevačke skupine Čevulje te raspjevane maškarice koje su skakale u ritmu glazbe. Povorka se kretala ulicama Bilog briga i zastajala na mjesnim trgovima. Djeca su dobrano razbudila i privukla mještane koji su im se pridružili u pjesmi i plesu.

Program su nastavili u školi uz ples pod maskama i krafnijadu, a maškarane skupine su se predstavile uz prigodni program.

Krnji, dežurnom krivcu, pročitali su optužnica za sve nevolje bilobriškog puka. Nije mu izrečena smrtna kazna, već mu je, u duhu kulture mira koja se promiče u školi, Meštar Maškara izrekao pomilovanje.

Ovo su prve maškare organizirane za naselje Bili brig u organizaciji učiteljica i učenika OŠ Zadarski otoci i dječjeg vrtića Radost, uz koordinaciju Anamarije Botice Miljanović i mnogobrojnih roditelja učenika škole.

 

Izvor: Zadarski list/ZDanas