fbpx

T.Prostran: U Široki idemo osigurati ostanak u ligi

Sve je bliže subota i sraz Širokog i Zadra u ABA ligi. Zadrani žele na Pecari riješiti pitanje ostanka u ligi.

Pobjedom protiv Cibone u posljednjem kolu regionalne ABA lige košarkaši Zadra prekinuli su crni niz od devet uzastopnih poraza.

Osim slavlja protiv velikog rivala Zadrani su popravili i svoj plasman na tablici. Trenutačno se nalaze na pretposljednjem 13. mjestu sa 6 pobjeda i 16 poraza, imaju jednu pobjedu više od posljednjeg Širokog. Osvajanjem dragocjena dva boda popravilo se i stanje u momčadi, slaže se s tim i igrač Zadra, Toni Prostran.

„Normalno da nam je sada lakše i da se popravila i atmosfera. Trenirali smo mi i do sada normalno ali uvijek vam je u podsvijesti bila činjenica da već dugo niste nekog pobijedili. Napokon smo sada i to uradili i to protiv najljućeg suparnika i sretni smo radi toga. Međutim, Cibonu smo zaboravili, sve misli smo okrenuli prema Širokom“.

Ipak, opuštanja nema, još četiri kola do kraja su lige, ostanak još nije osiguran. Upravo u sljedećem kolu Zadar gostuje, kako je Prostran rekao, kod Širokog, izravnog konkurenta u toj borbi za očuvanjem statusa regionalnog ligaša.

„Dobro znamo što nas dolje čeka. I oni se „čupaju“ kao i mi, bit će to neizvjesna utakmica. Ja sam uvjeren da smo mi bolji i da ih možemo poraziti na njihovom parketu. Želimo u Širokom brijegu riješiti ostanak u ligi“.

Susret u Širokom brijegu igrat će se u subotu s početkom u 19 sati.

Izvor: HRT/ZDanas