fbpx

Tko je favorit za idućeg predsjednika Hrvatske?

Josipović bi, pokazalo je istraživanje, već u prvom krugu osigurao 52,2 posto glasova, a na drugom je mjestu Kolinda Grabar Kitarović sa 28,4 posto.

Ivo Josipović osigurao bi još jedan mandat da su početkom ovog tjedna održani izbori, pokazalo je istraživanje CRO Demoskop, javlja HRT. S obzirom na to da HDZ nije istaknuo svog predsjedničkog kandidata, u obzir su uzete dvije osobe s kojima se najviše kalkulira, Kolinda Grabar Kitarović i Željko Rainer.

Josipović bi, pokazalo je istraživanje, već u prvom krugu osigurao 52,2 posto glasova, a na drugom je mjestu Kolinda Grabar Kitarović sa 28,4 posto. Treće mjesto pripada Ivici Vrkiću sa 3,9 posto. Željka Markić bilježi 3,2 posto glasova, što je slabiji rezultat od prošlomjesečnog (4,2%).

Glasači SDP-a u 87,4 posto slučajeva odlučuju se za Josipovića, a njih 6,6 posto za Grabar Kitarović. Što se tiče glasača HDZ-a, njih 64,2 posto je za Kolindu Grabar Kitarović, za Ivu Josipovića 24,2 posto, Željku Markić 4,8 posto i Ivicu Vrkića 1,2 posto.

U drugoj kombinaciji, u kojoj je kao potencijalni kandidat HDZ-a ponuđen Željko Rainer, Josipović u prvom krugu osvaja 58,6 posto glasova, a Rainer 14,9 posto.

Izvor: Večernji list

Foto: Pixsell