fbpx

Treći OTP košarkaški masters za veterane

U Zadru će se od danas pa sve do nedjelje održati Treći OTP košarkaški masters za veterane. Turnir koji je organizirao Košarkaški klub Pet Bunara na Višnjiku će okupiti velika imena kako hrvatske, tako i europske veteranske košarke, odnosno niz bivših zvijezda i reprezentativaca koji su do prije deset, 20 ili 30 godina oduševljavali i dizali publiku na noge.

Predsjednik organizacijskog odbora Tonči Jerak istaknuo je kako i on i njegove kolege jedva čekaju da turnir krene, odnosno da stari majstori još jednom pokažu kvalitetu i talent igranja košarke.

– Napokon možemo reći da krećemo. I jedva smo to dočekali. Nakon više mjeseci priprema, mogu ponosno reći da smo u Zadar uspjeli dovesti čak 55 sastava. Najviše ih je iz regije, no u Zadar stiže i niz odličnih košarkaša iz daljih krajeva, a posebno valja istaknuti i dolazak Maccabija iz Tel Aviva – istaknuo je Jerak, napomenuvši kako će se turnir igrati u svih pet dvorana na Višniku. Muške momčadi igrat će u četiri kategorije; 35+. 40+, 45+ i 50+, dok će ženske ekipe nastupiti u dvije kategorije, 30+ i 40+.

– Zaista će mnoštvo poznatih košarkaša stići u Zadar, no dok sam turnir ne krene, mi zapravo i nećemo točno znati sva imena. No, po zatraženim akreditacijama možemo reći da će nastupiti Dino Rađa, Arijan Komazec, Davor Marcelić, Veljko Petranović, Nebojša Zorkić, Flavio Carera i mnogi drugi košarkaški velikani.

Na turniru će sudjelovati deset muških i jedan ženski sastav iz Zadra. Što se tiče momčadi nastupit će Pet bunara, Maraska, Sonik-Puntamika, Novigrad, Otok Ugljan, Pristan, Maslina, Debeljak i Voštarnica, dok će u turniru ženskih ekipa nastupiti veteranke Zadra. Sve ukupno će sudjelovati 55 muških i 13 ženskih sastava, a najveće razočaranje stiglo je s adrese veterana KK Zadar, koji na ovom turniru neće sudjelovati.

– Veterani KK Zadar neće sudjelovati. Očito se nisu uspjeli skupiti i jako mi je žao radi toga – rekao je Tonči Jerak.

Treći OTP košarkaški masters počinje danas u 15 sati kada su na rasporedu prve utakmice, a program prvog dana završit će u 22 sata. U petak će se igrati od 10 sati ujutro pa do 21 navečer, isto kao u subotu. Finalne utakmice, kao i dvoboji za treće mjesto održat će se u nedjelju od 10 pa do 15 sati.

Izvor: Zadarski list/ZDanas 

Foto: Zvonko KUCELIN