fbpx

U Biogradu počela gradnja braniteljskih stanova

U Biogradu, na predjelu Granda, svečano je označen početak gradnje dviju zgrada s po 9 stanova u kojima će se stambeno zbrinuti 18 ratnih vojnih invalida Domovinskog rata s područja Grada Biograda.

Preostalih šest zahtjeva s toga područja bit će riješeno naknadno. Temeljni kamen položio je ministar branitelja Predrag Matić koji je istaknuo kako je dobro provjerio jeli lokalna vlast učinila svoje isto kao i Vlada i ministarstvo branitelja. “Poštena plaća za pošteni rad. Šaljem poruku izvođačima – sve smo vam osigurali, sredstva imate, ali želim i hoću nagopdinu najdalje na današnji dan da se ovdje nađemo i da se ovdje nađemo i da braniteljima uručimo ključleve stanova na koje su ionako predugo čekali.” – rekao je ministar Matić.

Preostalih šest zahtjeva s toga područja bit će riješeno naknadno – rekao je gradonačelnik Biograda Ivan Knez. “Mi ćemo u roku 10-ak dana dodijeliti i taj drugi teren za preostalih 6 stanova imamo doslovno svu potrebnu dokumentaciju do građevinske dozvole. I ako ministarstvo bude imalo sredstava i to će biti izgrađeno uskoro” – rekao je Knez.

U Hrvatskoj je još oko 15 tisuća zahtjeva hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji koje treba stambeno zbrinuti. Predstavnici braniteljske populacije kao što je Ivica Arbanas očekuju da će se riješiti svi zahtjevi:

“Evo ja kao predsjednik HVIDRA-e Zadar sam zadovoljan. U ministarstvu branitelja ima jedna mlada ekipa, sposobna ekipa koja želi napraviti, želi pomoći i mi toj ekipi dajemo podršku dok god je to zbrinjavanje onako kako treba biti, iako kasno ali bolje ikako nego nikako.” – rekao je Arbanas.

Prema riječima Bojana Glavaševića pomoćnika ministra branitelja postoje jako dobri izgledi za dobivanje značajnih sredstava iz strukturnih fondova europske unije kojima bi se proces stambenog zbrinjavanja braniteljske populacije mogao značajno ubrzati.

Izvor: HRT/ZDanas