fbpx

U Ostrei d.o.o. veretinarska inspekcija pronašla ribu koja nije za uporabu

Ribu koja nije za uporabu i konzumaciju, pronašla je Veretinarska inspekcija provodeći službeni nadzor u tvrtci Ostrea d.o.o. u Stankovcima. Utvrđeno je kako je ta riba bila skladištena u neuvjetnoj hladnjači u Benkovcu, nakon čega je Ostrei izdano rješenje o zabrani prerade i konzerviranja te ribe u limenke Eva za koprivničku Podravku.

Iako smo u nekoliko navrata iz Ministarstva pokušali dobiti odgovore na pitanja koliko je takvih konzervi proizvedeno i plasirano na tržište prije inspekcijskog nadzora, te je li njihova konzumacija štetna za zdravlje ljudi, ostali smo bez odgovora.

Slično je i s Podravkom. Usprkos detaljnom i opširnom upitu, Korporativne komunikacije te tvrtke dostavile su nam tek jednu rečenicu koja se, međutim, “kosi” s odgovorom nadležnog ministarstva gdje tvrde da su pronađene nesukladnosti u Ostrei otklonjene.

– Upoznati smo s nalazima Ministarstva poljoprivrede na navedenu temu te smo, shodno tome, zatražili od proizvođača da u što je moguće kraćem roku iznađe rješenje i ukloni nesukladnosti navedene u nalazima – kratko komentiraju iz Podravke.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Ivan JAMIČIĆ