fbpx

U Zadru se održava Studentski Etnografski Filmski Festival

SEF Festivala (Studentskog Etnografskog Filmskog Festivala) održati će se u Zadru, 23. i 24. svibnja 2014.

Pridružite u otkrivanju novih dimenzija etnografskog istraživanja i prezentacije društvene stvarnosti kroz upotrebu vizualnih medija, na prvom međunarodnom Studentskom Etnografskom Filmskom festivalu koji će se održati u Zadru, 23. i 24. svibnja 2014. godine.

Studentski Etnografski Filmski (SEF) festival organiziraju studenti etnologije i kulturne antropologije Sveučilišta u Zadru, u suradnji s udrugom ANTROPOP, s ciljem popularizacije etnografskog filma i produbljivanja znanja na tom području. Vjerujemo da će bogati festivalski program koji objedinjuje predavanja stručnjaka, tribine, radionice, projekcije studentskih etnografskih filmova i diskusiju sa autorima filmova stvoriti jednu inspirativnu i poticajnu te, prije svega, ugodnu atmosferu za druženje i razmjenu ideja, znanja i vještina. Oni od vas koji još nisu držali kameru u ruci sigurno će to poželjeti, a vi koji jeste zacijelo ćete biti obogaćeni novim idejama koje vas mogu povesti u nove istraživačke izazove. Budući da je SEF festival internacionalnog karaktera, svi ćemo imati prilike obogatiti svoj duh kroz interkulturne dijaloge. ☺ No, da bi to bilo moguće – trebamo vas!

Na SEF festivalu možete sudjelovati na različite načine:
prezentacijom autorskog etnografskog filma uz diskusiju o izazovima koji su pratili njegov nastanak,
izlaganjem teorijskog rada iz područja vizualne antropologije,
sudjelovanjem na radionici “Osnove filmskog jezika i filmske montaže”,
sudjelovanjem na radionici “Rasaboxes”,
kao posjetitelj željan znanja, dobrih filmova i zanimljivih rasprava.

Vaše etnografske filmove možete nam poslati u DVD – formatu na dolje navedenu adresu ili putem linka na vimeu ili nekom drugom video servisu na e-mail adresu: studentski.etnografski.film@gmail.com Molimo vas da uz film pošaljete podatke o autoru/autorima, sinopsis do 250 riječi i fotografiju-isječak iz filma. Budući da je festival međunarodnog karaktera, film bi trebao imati i titlove na engleskom jeziku.
Teorijski radovi šalju se na istu e-mail adresu. Dovoljno je poslati sinopsis i podatke o autoru/autorima. Izlaganje teorijskog rada predviđa se u trajanju od 15 do 20 minuta. Jezik studentske tribine je hrvatski i engleski.

Također, možete se prijaviti za sudjelovanje na radionici “Osnove filmskog jezika i filmske montaže”. Radionica će se održavati od 8. do 19. svibnja i obuhvaćat će cijeli proces nastanka filma od snimanja do filmske montaže. Međutim, ukoliko ne možete prisustvovati cijeloj radionici, a već imate snimljeni video materijal, možete se prijaviti samo za radionicu montaže (19.-23. svibnja). Za sudjelovanje na cijeloj radionici nije nužno imati video kameru, možete ponijeti i mobitele ili fotoaparate sa opcijom video snimanja. Filmovi nastali na radionici prikazat će se zadnji dan festivala, izvan natjecateljske konkurencije.

U sklopu festivala, Kristina Mađor, studentica diplomskog studija etnologije i kulturne antropologije, održat će radionicu “Rasaboxes”. Riječ je o dramskoj vježbi koju je osmislio Richard Schechner, a više o tome pročitajte na poveznici: http://rasaboxes.org/about/. Za sudjelovanje na radionici “Rasaboxes” možete se prijaviti i na ovu e-mail adresu: kristina.mador@yahoo.com
Festival će završiti proglašenjem pobjedničkog filma po izboru publike i stručnog žirija, a pobjednik filma bit će nagrađen diplomom i simboličnom nagradom.

Natječaj je otvoren do 14. travnja 2014. godine.

ZDanas