fbpx

Udruga “Žene s osmijehom” pomaže ljudima u potrebi

Žene s osmijehom, udruga volonterki sa sjedištem u Sv. Filip i Jakovu čije se djelovanje temelji na pomaganju ljudima u potrebi, druženju i širenju osmijeha i ove godine organizirala je humanitarnu zabavu i veliku ekskluzivnu modnu reviju u povodu Međunarodnog dana žena.

Pun biogradski Bure centar kod Renea i ove subote već tradicionalno je ispunio smijeh, ples i pjesma žena ovog kraja, njih 130. Među njima i 40-ak poduzetnica sa šireg biogradskog područja.

– Osmijehom častimo jedna drugu pošto smo iza vrata ostavile svakodnevne brige, vinuli se u visine veselja, govori Manda Kaštelanac, nova predsjednica Udruge.

Unatoč recesijskim vremenima Žene s osmijehom uporno nastavljaju pomagati ljudima u potrebi. Prethodnih godina novac od prigodne tombole bio je namijenjen raznim ustanovama, najčešće bratovštini sv. Nikole zajednice “Cenacolo”, komune za liječenje ovisnosti u Jankolovici pokraj Biograda na Moru.

– Pored obilježavanja najvažnijeg dana za ženska prava i dobre zabave, cilj događanja je i pomoći onima u potrebi. Drugi put zaredom Udruga pomaže svojoj članici u teškoj financijskoj situaciji, ovog puta samohranoj majci s više djece. U teškim vremenima kao što su ova pomažemo jedni drugima, a to je i cilj djelovanja naše Udruge, kazala je Kaštelanac te zahvalila svim sponzorima koji su pomogli pri organizaciji ove humanitarne gastrofešte i održavanju bogate tombole.

– U prirodi je čovjeka činiti dobro tako da plemeniti osjećaji, humanost i solidarnost postaju naša svakodnevica i jamstvo za bolje sutra. Da bismo se održali i u ovakvim vremenima, dužni smo tražiti ono što moramo naći – optimizam, poručila je donedavna predsjednica Miluška Zelantov.

Uz bogat stol i piće, dobru glazbu dua Hollywood i voditeljsku palicu zadarskog voditelja Igora Jelenića Tota bilo je ovo druženje žena vrhunska zabava začinjena plesom i pjesmom.

Izvor: Zadarski list/ZDanas