fbpx

Uskoro bolja, funkcionalnija i ljepša tržnica

Gradonačelnik Božidar Kalmeta i njegov zamjenik Zvonimir Vrančić dali su zadaću direktoru “Tržnice” Vlatku Marušiću da iznađe idejna rješenja za bolju funkcionalnost i ljepši izgled tržnice.

Naime, velike su primjedbe građana i samih proizvođača, pa je gradska vlast odlučila to promijeniti. Uz to, namjera je i širenje mreže tržnica po gradskim kvartovima – najavljeno je nedavno na kolegiju gradonačelnika Kalmete.

 “Kad budu nekakva rješenja predstavit ćemo ih, naravno, javnosti da vidimo što ćemo s tim jer velike su pritužbe ne samo na izgled, nego i na funkcionalnost tržnice. Razgovarao sam i s ljudima koji tamo prodaju, oni imaju druge probleme, ali ti problemi nažalost nisu u ingerenciji Grada Zadra, ali i to ćemo vidjeti da li se možda nešto može i u tom smislu, teška su vremena i svima je teško.” – kazao je gradonačelnik Kalmeta.

 “Mi smo u fazi, i to bi moglo biti uskoro i riješeno, stvaranja minimalnih tehničkih uvjeta za legalizaciju dviju ilegalnih tržnica. Jedna je na Petrićima, a druga na Voštarnici.” – dodao je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić.

 Izvor: HRT/ZDanas