fbpx

VIDEO: POPRAVLJA VID? Uz pomoć nove aplikacije “GlassesOff” izvježbajte oči i bacite naočale

Nova aplikacija ‘GlassesOff’, koja tvrdi kako može popraviti ljudski vid ‘trenirajući’ oči serijom vježbi, postala je hit ponajviše među mladima.

Aplikacija pomoću serije različitih uzoraka kreira 15-minutne vježbe, a ako ju koristite tri puta tjedno, nakon tri mjeseca mogli biste u potpunosti odbaciti naočale, tvrde dizajneri.

– Vid je ograničen zbog kvalitete slike koju prima ljudsko oko i mogućnosti mozga da interpretira tu sliku. Naše rješenje je dizajnirano kako bi olakšalo čitanje poboljšavajući funkciju vidne kore mozga. Aplikaciju smo kreirali jer smo željeli omogućiti ljudima kojima je vid oslabio s godinama da preuzmu kontrolu i poboljšaju kvalitetu svog života. Personalizirana aplikacija konstantno se prilagođava s obzirom na napredak korisnika, a konačni je cilj u potpunosti se riješiti naočala ili leća – kazao je izvršni direktor GlassesOff, Nimrod Madar.

[vsw id=”wE_1qVQoPX8″ source=”youtube” width=”550″ height=”344″ autoplay=”no”]

GlassesOff aplikacija, dostupna zasad samo za Appleove proizvode, može se besplatno skinuti, no nakon što prođe dva tjedna korištenja, ponudit će vam se puna verzija za 9.99 dolara. Ipak, to je početna cijena, a puni paket nakon nekog vremena koštat će 50 dolara više.

Znanstvenici su pak objavili nekoliko studija koje podupiru učinkovitost aplikacije.

U istraživanju provedenom na kalifornijskom sveučilištu Berkeley i objavljenom u znanstvenom časopisu Nature Scientific Reports svi sudionici koji su prošli kroz GlassesOff program mogli su čitati novine bez korištenja naočala, a ‘vidnu dob’ poboljšali su za 8,6 godina.

Drugo istraživanje je pak potvrdilo da GlassesOff aplikacija olakšava svladavanje dnevnih zadataka, odnosno bavljenje sportom, čitanje, vožnju…

Ipak, na iTunesu stoji jedna recenzija pod naslovom ‘Ne radi’.

– Ide prebrzo i ni ne dođe do tutorijala prije nego li se sruši. Slike se pojavljuju na manje od sekunde i ne daju uopće vremena mozgu da ih procesira – napisao je korisnik Lenny14767.

Izvor: JL