fbpx

Za bunar treba izdvojiti svega nekoliko stotina kuna

Ravnatelj Doma za stare i nemoćne osobe Grgo Šoša je nakon održane sjednice novog saziva Upravnog vijeća izjavio da će inzistirati na tome da se pronađu odgovorni za smrt 76-godišnje štićenice doma Ružice Peleškei koja je prošlog tjedna upala u nezaštićeni upojni bunar u uvali Maestral i ugušila se.

– Čudi me što nitko nije reagirao i zatvorio bunar jer je riječ o jednostavnom poslu za koji treba izdvojiti nekoliko stotina kuna. Čak smo mi u Domu mislili to sami riješiti, dok su tamo još bile same rupe, ali nakon toga su na bunar stavili kameni vijenac. Očito da te bunare netko održava, a sad opet, nitko nije kriv… – kazao nam je Šoša, dodavši da se nezaštićeni bunari nalaze pored prometnice, u slabo rasvijetljenoj ulici, te predstavljaju nagaznu bombu za njihove štićenike, ali i sve ljude koji tamo žive.

– Naši štićenici, ali i djeca, sa samog ruba bazena dolaze hraniti ptice i patke. Uvijek strahujem da bi se nešto moglo dogoditi. Situacija s bunarom je, nažalost, tko padne, padne. Tko ostane živ, ostane… – veli Šoša.

Javio nam se i predsjednik Mjesnog odbora Brodarica i član akcije mladih Ante Rubeša, kazavši nam da će pitanje odgovornosti stradavanja starice u otvorenom bunaru postaviti na idućoj sjednici Gradskog vijeća.

Izvor: SD

Foto: CROPIX