fbpx

Zadar izgubio u finalu od Szegedija

Kuglači Zadra druga su momčad Europe. Šećer na kraju odlične sezone stigao je u njemačkom Straubingu gdje se održao Final four Europske lige. Nakon drugog mjesta u Europskom kupu na početku sezone, nakon što je jasno da će završiti na drugom mjestu u domaćem prvenstvu, Zadrani su napravili novi veliki rezultat. Možda i najveći ove sezone. U Europskoj ligi, najjačem kuglačkom natjecanju, osvojili su drugo mjesto. A ovaj rezultat, kao da im je bio suđen. Nakon što su u četvrtfinalu izbacili jaku slovačku Podbrezovu jasno je bilo da igrači iz Mocira imaju i snage i karakter napraviti još jedan pothvat. I to im je pošlo za rukom u polufinalu protiv još jedne fantastične momčadi, njemačkog Rot Weis Zerbsta. Nakon velike borbe, solidne prednosti Nijemaca za koje nastupa bivši igrač Zadra Boris Benedik, okrenuli su utakmicu u svoju korist i slavili s tijesnih 5:3. Cijela utakmica stala je u devet drva, koji su Zadrani imali više od protivnika i radi kojih su dobili dodatna dva poena, nakon što je svaki sastav ostvario tri pobjede. U toj utakmici je najučinkovitiji igrač Zadra bio Andrej Kovač sa 670 srušenih drva. Pratio ga je Matko Bulka sa 662.

Finale je također bilo vrlo neizvjesno. No, za razliku od polufinala, ovaj put su Zadrani poveli, kontrolirali partiju, ali nakon odlične završnice mađarskog Szegedija ipak su izgubili. Završilo je također 5:3, također je nakon šest odigranih mečeva rezultat bio 3:3, ali ovaj put su radi 146 srušenih čunjeva više slavili odlični Mađari.

Sezona za kuglače Zadra još nije gotovo i u igri je još jedan trofej, a to je onaj u Kupu. Nakon tri uzastopna druga mjesta, možda je vrijeme da se osvoji i jedan pehar namijenjen najboljima. A to je itekako moguće, jer Zadrani kako sezone odmiče kraju igraju sve bolje i bolje.

Hrvatska je imala i drugog predstavnika na završnici Eurolige, a to je novi (stari) prvak Hrvatske Zaprešić koji je završio na četvrtom mjestu.

SZEGEDI – ZADAR 5:3
(3902:3756)

Szel – Ukalović 1,5 – 2,5 (611 – 641), Zapletan – Bulka 3:1 (649 – 603), Karsai – Kovač 2:2 (648 – 658), Peher – Baljak 0:4 (629 – 657), Kiss – Marinović 4:0 (695 – 603), Kakuk – Čota/Alić 4:0 (670 – 310/284).

Izvor: Zadarski list/ZDanas