fbpx

ZLOPORABA POLOŽAJA Lovrić Merzel: Ne osjećam se krivom, pokazat ću što je istina

– Dat ću vrlo čvrste argumente koji će dokazati da nema nikakve nezakonitosti i istina će se na kraju pokazati – kazala je Lovrić Merzel.

Nakon što je USKOK pokrenuo istragu protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel i bivšeg čelnika sisačke ispostave Uprave hrvatskih šuma Zvonka Rožića, jutros je prvu izjavu dala županica. Još joj nije uručeno rješenje o istrazi.

– Ne osjećam se krivom i iskoristit ću sve pravne korake da bih osporila navode iz USKOK-ova priopćenja. Neka se odradi što treba, a ja ću pokazati što je istina. Dat ću vrlo čvrste argumente koji će dokazati da nema nikakve nezakonitosti i istina će se na kraju pokazati. Kada me pozovu na razgovor, a pozvat će me, odazvat ću se i pokazat ću da su ove sumnje neosnovane – rekla je jutros županica Marina Lovrić Merzel.

“Nemoralno je da netko iznosi hrpu laži i kleveta”

Na pitanje o tome je li moralno iz županijskog proračuna trošiti novac na proslave rođendana i sastanke vladajućih vijećnika, za što je USKOK tereti, odgovorila je da je to nepravedna pretpostavka.

– Nemoralno je da netko iznosi hrpu laži i kleveta i pri tome bude u teškom sukobu interesa, no ponavljam ubrzo će sve ovo biti gotovo i prava će istina izaći na vidjelo. Jako je dalek put od pokretanja istrage pa do moguće presude. Razumijem interes javnosti, nije lako ni meni ni mojoj obitelji sada, no kraj je kad se stavi točka na “i” – rekla je županica.

Ovaj tjedan na razgovoru u USKOK-u

Kako doznajemo, županica će, nakon primitka rješenja o pokretanju istrage, ovaj tjedan biti sigurno pozvana na razgovor u USKOK.

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zloupotrebe položaja i ovlasti u poticanju protiv županice (51) i 61-godišnjeg Zvonka Rožića iz Hrvatskih šuma.

SDP-ovu županicu sumnjiči se da je od početka 2009. do kraja 2013. godine u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u šumi Brezovica organizirala privatne proslave svojih i rođendana članova svoje obitelji te druge privatne domjenke, a troškove je po njezinu nalogu platila Županija, čime je županici pribavljena imovinska korist od najmanje 48.000 kuna.

Dio računa predala Jasmina Jovev

Nadalje, sumnjiče je da je od početka 2009. do kraja 2013. godine u istom objektu prije skupština održavala pripremne sastanke s vladajućim vijećnicima Županijske skupštine, s time da je troškove hrane i pića, po njezinu nalogu, plaćala Županija iako za to nije bilo osnove, čime je Županija oštećena za najmanje 134.000 kuna.

Usto, sumnja se da je Zvonko Rožić, tadašnji voditelj Uprave šuma, Podružnice Sisak, na zahtjev županice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana u sklopu objekta Hrvatskih šuma u šumi Brezovica pokraj Siska. Troškove u iznosu od najmanje 9600 kuna knjižio je na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati županici.

Dio računa vezan uz navode iz istrage predala je prije godinu dana Županijskom državnom odvjetništvu bivša čelnica kabineta županice Jasmina Jovev. Doznajemo i kako su male šanse da se, zbog ovih kaznenih djela, županici odredi istražni pritvor.

Izvor: Večernji list