fbpx

Adria d.d. traži strateškog partnera koji će uložiti 40 milijuna kuna u proizvodnju

Na Trgovačkom sudu u Zadru jučer je potpisana predstečajna nagodba za tvrtku Adria d.d. Za 265 zaposlenika to je jamstvo da će u narednih godinu dana zasigurno zadržati radna mjesta, a ako se pojavi strateški partner ili se otvori tržišni prostor za plasman ribljih proizvoda, ovo je šansa i za opstanak tvrtke i izvlačenje iz financijskih problema u koje su prije nekoliko godina upali.

Direktor tvrtke i većinski vlasnik Miodrag Lacić te njegov zamjenik Igor Musap iz sudnice Trgovačkog suda izišli su zadovoljni.

– Potpisana je predstečajna nagodba i postignut sporazum između vjerovnika i društva Adrije o opstanku društva. Time je dana mogućnost da u ovim turbulentnim vremenima tvrtka preživi i da se dodatno organizira. U dogovoru s vjerovnicima pokušat ćemo sve, a prije svega da društvo dobije stabilne temelje da bi moglo funkcionirati dalje, rekao je Lacić, a Musap je dodao kako vjeruje da će se vrlo brzo pojaviti strateški partner koji će biti voljan uložiti 40 milijuna kuna u proizvodnju ili neki poslovni partner poput Podravke.

– Vjerujem da ćemo uspjeti pronaći poslovnog partnera koji će biti zainteresiran za naše proizvode. Kad to ostvarimo, osigurali smo stabilno poslovanje, isplatu plaća, vjerovnika i svih ostalih obaveza, a samim time osigurali bismo opstanak tvrtke, rekao je Musap, naglašavajući kako je on optimističan te da vjeruje da će u tome i uspjeti.

 Izvor: Zadarski list/ZDanas

 Foto: Adam VIDAS/ZL