fbpx

Alain Khan pozvao samo desetoricu radnika na posao, a izvanredne otkaze dobili šef proizvodnje i sindikalni povjerenik Mario Košta

Pogoni u Nauta Lamjani i danas miruju jer je novi stečajni upravitelj Alain Khan pozvao samo desetoricu radnika, a izvanredne otkaze dobili su izvršni direktor Ivo Baljkas i šef proizvodnje i sindikalni povjerenik Mario Košta, rekao je povjerenik Košta.

U pokušaju da svi uđu u krug brodogradilišta spriječili su ih zaštitari i policija.

“Jutros smo došli raditi nas 40-ak kao i svako jutro. Međutim, na ulazu su nas dočekali zaštitari i policija. Upravitelj Alein Khan pozvao je na posao samo desetoricu, a nakon toga niti jedan radnik toga nije išao raditi,” rekao je povjerenik Košta.

Košta je dodao da Khan ne shvaća situaciju u kojoj se Nauta Lamjana nalazi.

“Sad je jasno da smo bili u pravu kad ga nismo puštali unutra. S pravom smo pružali otpor. Imamo ugovore do kraja mjeseca. To su većinom jahte i turistički brodovi koji za sezonu moraju biti spremni. Moramo ih dovršiti iz poštovanja prema vlasnicima. Postoji opasnost od milijunske štete na nekim većim jahtama,” upozorio je Košta, dodajući da je stečajni upravitelj neodgovoran, jer odbija primiti i brodovlasnike.

Stečajni upravitelj Alein Khan, ključna osoba za budućnost Nauta Lamjane i 40-ak radnih mjesta otočana, jutros se nije javljao na svoj službeni mobitel.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Adam VIDAS