fbpx

Ante Ivanac izabran je za prvog predsjednika Udruge inovatora Zadar

Profesor Strukovne škole Vice Vlatkovića Ante Ivanac izabran je za prvog predsjednika Udruge inovatora Zadar na osnivačkoj skupštini održanoj u četvrtak u Zadru. Ivanac je široj javnosti poznat kao voditelj učeničkog tima koji je izradio električni mercedes. Za dopredsjednicu Udruge izabrana je ravnateljica Poljoprivredne prehrambene i veterinarske škole Stanko Ožanić Jelena Gulan, a tajničku dužnost obnašat će magistar struke ekonomije Luka Gržan. Izborom mladog vodstva u Udruzi su pokazali kako će njihova strategija biti usmjerena prema mladim inovatorima što je i najavio prvi predsjednik.

– Devedeset posto inovatora dolazi iz strukovnih škola. Problem je previše teorije u struci pa se djeca koja znaju raditi izgube u njoj. Moj cilj je pronaći talentiranu djecu, izvući ih iz teorije i dati im priliku da se praktično usavrše. Naša iskustva govore da praktični rad izuzetno pozitivno djeluje na djecu, rekao je Ivanac.

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije Duško Kraljev kazao je kako u Zadru dolaze mlade snage koji su zalog inovatorske budućnosti grada. Sjedište Udruge inovatora Zadar bit će u Strukovnoj školi Vice Vlatković. Na osnivačkoj skupštini odlučeno je da se novoosnovana udruga uključi u Zajednicu tehničke kulture Zadarske županije i u Udrugu inovatora Hrvatske.

Izvor: Zadarski list/ZDanas