fbpx

Damir Mišlov izabran za povjerenika Narodne stranke-reformista

Poznati zadarski liječnik i političar dr. Damir Mišlov, povjerenik je pokreta reformista HNS-a za Zadar. Mišlov je prošlog tjedan sudjelovao na osnivačkoj skupštini udruge Zagrebu na kojoj je sudjelovalo 16 predstavnika većih hrvatskih gradova koji su za predsjednicu izabrali Nataliju Martinčević.

– Da točno, jedan sam od osnivača Udruge inicijative za osnivanje Narodne stranke-reformista. Hrvatska mora imati stranku koja ima znanja, sposobnosti i snage da provede reforme i pokrene gospodarstvo te da preuzme odgovornost za ponuđene i predložene korake izlaska iz krize sa jasnim postupcima kako to učiniti , što nas čeka na tom putu i što nas u konačnici očekuje. Hrvatski građani zaslužuju odgovornu vlast čija će se efikasnost moći jasno pratiti i mjeriti na konkretnim projektima i rezultatima. Dakle potrebna nam je politika mjerljivih rezultata, politika koja vodi računa o stvarnim potrebama građana kojoj je cilj podizanje životnog standarda građana i koja ima hrabrosti preuzeti odgovornost i provesti nužne reforme i konačno započeti gospodarski rast, rekao nam je u kretakom razgovoru Damir Mišlov dodajući kako je hrvatsko društvo sazrelo za drugačije poimanje politike i onoga što politika znači jednom društvu.

Po Mišlovu, građanima je dosta političke scene na kojoj se odvijaju isključivo ideološki sukobi na ispraznim temama crvenih i crnih, neodgovornog populizma, obećanja bez pokrića, međusobnog okrivljavanja bivše i sadašnje vlasti za neuspjehe, što je u biti samo alibi za nedostatak znanja, kompetencije i bilo kakvih ideja za izlazak iz krize.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

 Foto: Zvonko KUCELIN