fbpx

Danas počinje suđenje Kalmete protiv Stanića

Božidar Kalmeta, gradonačelnik Grada Zadra i bivši ministar mora, turizma, prometa i razvitka iz redova HDZ-a, podnio je privatnu tužbu zbog klevete protiv Mijata Stanića, predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata. Glavna rasprava na kojoj će svaki od njih reći svoju stranu priče zakazana je danas u devet sati na Općinskom sudu u Zagrebu, a o sudskom ročištu javnost je priopćenjem izvjestio upravo tuženi Stanić.

Kalmeta je protiv sindikalca tužbu pokrenuo zbog niza izjava brojnim hrvatskim medijima, a u kojima ga je povezao s korupcijom u Hrvatskim autocestama (HAC) dok je tamo obnašao ministarsku dužnost. Kap koja je Kalmeti prelila čašu bile su Stanićeve izjave u kojima se on očitovao o aferi Remorker, a u kojoj su uhićeni njegovi nekadašnji bliski suradnici. “Ovaj novac koji je (Livaković) podigao, nije mogao izdvojiti samo za sebe. Znači, tu postoji cijela struktura koja je sudjelovala u transferu toga novca od nižerangiranih od Sapunara, do višerangiranih. Uvjeren sam da je podjela novca išla do Božidara Kalmete”.

– Nema tu ništa novog, učinio sam ono što sam i najavio prije četiri mjeseca. Nitko nema pravo uporno, pa i godinama, klevetati i neutemljeno optuživati bilo koga, a za to ne snositi posjedice. Klevete su to zbog kojih naravno ne trpim samo ja, već i moja obitelj, zbog čega sam morao reagirati na ovaj način.

 Izvor: ZL/ZDanas

Foto: PIXSELL