fbpx

Desna strana “Muraja” bez automobila

Gradonačelnik Božidar Kalmeta sazvao je jučer treći ovogodišnji Kolegij s deset točaka dnevnog reda i sedam “aktualnih informacija”.

Kalmeta je predstavio inicijativu o mogućnosti ukidanja parkiranja osobnih automobila s desne strane Ulice Bedemi zadarskih pobuna, ističući kako se radi o jednom prekrasnom dijelu grada koji zagušen automobilima.

– U tom dijelu bedema je sada nemoguće bez ugrožavanja vlastitog života proći pješice. S obzirom da se radi o dijelu grada koji je izuzetno atraktivan turistima, ali i građanima, držimo kako je potrebno za početak osloboditi barem jednu stranu. Hoće li to biti samo za vrijeme turističke sezone ili tijekom cijele godine, vidjet ćemo, rekao je Kalmeta, najavljujući kako će tu inicijativu odraditi u dogovoru s Mjesnim odborom Poluotok i gradskom tvrtkom Obala i lučice.

Kako bi doskočili huliganima koji su već u nekoliko navrata napravili veliku materijalnu štetu na instalacijama Pozdrav suncu te na Trgu Petra Zoranića i Poljani Šime Budinića pročelnik Alan Kociper najavio je skoro postavljanje videonadzora na te lokacije.

– Planiramo postaviti ukupno pet kamera kako bi mogli zabilježiti, ali i prevenirati vandalsko ponašanje kojim je Gradu nanošena značajna materijalna šteta. Centar sustava bio bi smješten u gradskoj upravi, najavio je Kociper, istaknuvši kako će taj projekt koštati oko 42 tisuće kuna. Na Kolegiju je predstavljen i novi projekt za nezaposlene, a riječ je o internetskom portalu PoTRaGA vrijednom 130 tisuća eura. Projekt s 84 posto financira EU fond, a u konačnici, kad se izradi, trebao bi biti od pomoći nezaposlenima, ali i poslodavcima jer je namijenjen upravo za oglase vezane uz zaposlenje.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Zvonko KUCELIN