fbpx

Fantela i Marenić ostvarili ukupnu pobjedu na regati Svjetskog kupa

Šime Fantela i Igor Marenić pobijedili su u konkurenciji dvojaca klase 470, dok je Tonči Stipanović u samcu Laseru zauzeo treće mjesto

Šime Fantela i Igor Marenić imaju iza sebe niz velikih uspjeha i rezultata, naslove svjetskih i europskih prvaka, brojna postolja na regatama Svjetskog kupa, samo ove sezone dva druga i jedno četvrto mjesto, međutim nikad dosad još nisu uzeli ukupnu pobjedu na regati Svjetskog kupa. Prvi put im je to uspjelo za rukom jučer. U plovu za odličja u Palma de Mallorci na Trofeju princeze Sofije ciljem su prošli šesti što im je bilo više nego dovoljno za prvo mjesto.

– Presretni smo, napokon pobjeda na regati Svjetskog kupa, i to baš u Palmi koja nam je od početka bila jedna od težih regata, i to s lijepom bodovnom prednošću. Tijekom zime smo jako dobro radili, puno smo radili, i ovo nam je zaista nagrada za rad ove zime. Plov za odličja je bio zanimljiv, mislili smo da smo izletjeli na startu, pa smo se vraćali i krenuli iza svih. Znali smo da ne smije biti više od tri mjesta između nas, Argentinaca i Australaca, dali smo sve od sebe od kraja, dobro taktički odjedrili, imali smo dobru brzinu, nismo dopustili konkurenciji da nam odmakne, rekao je nakon kraja regate Šime Fantela.

Igor Marenić ističe kako je za pobjedu bilo presudno što su cijeli tjedan jedrili na visokoj razini.

– Pobjeda nam puno znači, 12 godina smo tu, 12 godina u Palmi i sad ćemo upoznati princezu i poljubit ću joj ruku, rekao je Marenić.

Tonči Stipanović nije uspio zadržati prvo mjesto u Laseru. Bio je deveti u plovu za odličja, pripalo mu je također sjajno trećemjesto, s čime je nastavio svoj impresivan niz ove sezone. Bio je prvi na regatama u Kini (Qingdao) u listopadu i Sjedinjenim Američkim Državama (Miami) u veljači.

U Laser Radialu Tina Mihelić ostala je šesta i nakon finala. Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je deveto mjesto u Finnu, u plovu za odličja diskvalificiran je radi preuranjenog starta.

Zadnja ovosezonska regata Svjetskog kupa jedri se krajem mjeseca u francuskom Hyeresu.

Izvor: Zadarski list/ZDanas