fbpx

HSP AS Zadarske županije napustio koaliciiju sa HDZ-om u Škabrnji

Županijsko vijeće HSP AS Zadarske županije u srijedu navčer dosatvilo je propćenje kojim obavještava o napuštanju koalicije sa HDZ-om u Škabrnji te o pristupanju još trojice vijećnika Škabrnje njihovoj stranci.

U Priopćenju “povodom izlaska iz koalicije u Općini Škabrnja i prelaska novih vijećnika u HSP AS” doslovno stoji:

– Dužni smo Vas izvijestiti kako je podružnica HSP AS u Općini Škabrnja nezadovoljna inicijativom za pripojenje Biljana Donjih Općini Škabrnja ali i nedovoljno kvalitetnom provedbom projekata važnih za razvoj Općine Škabranja istupio iz koalicije s HDZ-om u Općinskom vijeću Općine Škabrnja.

Također želimo Vas izvijestiti da kao jedina pravaška stranka zastupljena u Hrvatskom saboru, ali i kao najsnažnija politička opcija pravaškog svjetonazora, pod projektom „Pravaški kišobran” i dalje radimo na programu ujedinjenja i snaženja pravaša. Dokaz tome je i činjenica da su redovima naše stranke pristupili gospoda Radoslav Šegarić, Thomas Ražov i Damir Gurlica, oporbeni vijećnici Općinskog vijeća Općine Škabrnja. Njihovim prelaskom HSP dr. Ante Starčević postao je vodeća politička opcija sa pet vijećnika u Općinskom vijeću Općine Škabranja.

U priopćenu stoje potpisi Tomislava Šarića Predsjednika Županijskog vijeća HSP AS Zadarske županije te dopredsjendnik stranke Rudolfa Dvorskog.

Valja kazati da je HSP AS s HDZ-ovom u koalciiji i na vlasti u Zadru i u Zadarskoj županiji. Već je bilo govora o “potresima” unutar koalicije, a koji su nekoliko puta demantirani. Kako će sadašnja događanja u Škabrnji utjecati na ovu koaliciju vidjet ć se idućih dana.

Izvor: Zadarski list/ZDanas