fbpx

Igrači primile čestitke, uprava opomenu

Odakle početi komentar onakve utakmice? Prije svega, čestitkama igračima i stručnom stožeru Zadra. Oni su ti koji su, za sada, spasili sezonu kluba koji, s obzirom na to kako je djelovao od kraja prošle sezone na ovamo, to i nije zaslužio. Netko je tome pridonio više, netko manje, ali u globalu presudilo je njihovo zajedništvo. I nadasve ogromna želja da spase nešto, što se nekoliko tjedana ranije činilo izgubljenim. Zadarski status u regionalnoj ligi. Koji je itekako važan za ovaj klub i grad. Jer samo ovo natjecanje može držati košarku u Zadru na životu.

Hrvatska liga je, nažalost, druga liga. Odmah treba reći i to da Zadar još nije osigurao nastup u regionalnom društvu sljedeće sezone. Izbjegao je posljednje mjesto, koje znači gubitak prava natjecanja na godinu dana, ali će se za plasman morati izboriti kroz Ligu za prvaka. Tamo će, u konkurenciji Cibone, Cedevite, Zagreba, Kvarnera, Alkara, Jollyja i Šibenika, morati biti među prva tri. Tek kada to osiguraju, Zadrani će moći reći da su ostali u ligi.

Da je posljednji šut igrača Olimpije Dina Murića ušao, a za to je nedostajalo doista jako malo, Zadar bi izgubio i ispao iz lige. Ali ne bi to bilo pošteno. Ne, zbog onih igrača u bijelim dresovima, kojima doista treba skinuti kapu do poda. Oni su se lavovski borili i zaslužili ovaj rezultat. Ne samo na ovoj utakmici, nego tijekom cijele ABA lige. Istina, nedostaje kvalitete i neki od njih nisu opravdali očekivanja, ali kada se uzmu u obzir svi faktori, u ovoj su se situaciji našli ne svojom krivnjom. Jer da su stvari od prošlog ljeta funkcionirale, kako bi trebale funkcionirati u jednom normalnom klubu, Zadar bi bez ikakve dvojbe mnogo lakše i ranije osigurao izbjegavanje posljednjeg mjesta. I zato ovaj rezultat, iz perspektive uprave kluba, nikako ne može biti tretiran kao uspjeh, što je bio slučaj s prošlogodišnjim. Ovo je samo srećom spašena katastrofalno pripremljena sezona. Ovako selektirani igrači, skupljeni u posljednji trenutak, bez pravih priprema, s tri promjene trenera i još k tome pehovima s ozljedama, dobro da su i završili na 13. mjestu.

 Izvor: ZL

Foto: Z. Kucelin