fbpx

Inicijativa oko izgradnje prve hrvatske jahte na električni pogon stoji na mjestu

Iako je u medijima naveliko najavljivana suradnja između tvrtke Rimac automobili i Elan Obrovac, izgleda da cijela inicijativa oko izgradnje prve hrvatske jahte na električni pogon stoji na mjestu ili bolje rečeno, od nje za sada neće biti ništa.

Nakon supersportskog električnog vozila, Rimac automobili trebao je u novi Elanov brod instalirati sasvim novu vrstu pogona. Cijeli posao bi se realizirao u suradnji s tri tvrtke: Elana Power Yachta koji je zadužen za tehnički dio projektiranja buduće jahte, Rimac Automobila koji su zaduženi za pogonski dio, te investitora Cadia Yacht, za koje bi se u konačnici i gradili brodovi. Prema izvorima koji dobro poznaju situaciju u Elanu, za sad se medijski plasirana suradnja može pročitati i kao marketinški trik jer se tvrtka u Obrovcu nalazi u prilično složenoj poslovnoj situaciji. Neizravno je to potvrdio i Mate Rimac, prvi čovjek Rimac automobila.

– Mi smo kontaktirali s tvrtkom Cadia Yacht i na temelju njihovih želja smo napravili prijedloge, cijenu i realizacijski rok. Tehnički koncept je gotov, a na njima je da o tome odluče. S naše strane je to vrlo jednostavno i jasno, ali hoće li uopće doći do realizacije, u ovom trenutku ne mogu procijeniti, kaže Mate Rimac.

Izvor: Zadarski list/ZDanas