fbpx

Ivan Rude razriješen dužnosti stečajnog upravitelja Lamjane

Predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo jučer je razriješila dužnosti stečajnog upravitelja Nauta Lamjane Ivana Rudu. Neslužbeno doznajemo kako su neke nepravilnosti koje je prošli tjedan u poslovnim knjigama pronašao ovlašteni revizor bile razlog za takvu odluku, a tko će Rudu zamijeniti, jučer nismo uspjeli doznati.

Informaciju o Rudinoj smjeni zaposlenici Naute Lamjane u stečaju s Trgovačkog suda u Zadru primili su u ponedjeljak oko 14.30 sati faksom. Reviziju poslovanja Nauta Lamjane d.d. u stečaju zatražila je grupa vjerovnika i to: iO ADRIA AG, ODMARALIŠTA iO ADRIA d.o.o. i Marina Preko podneskom Trgovačkom sudu u Zadru od 12. ožujka 2014. godine u kojem su naveli kako imaju saznanja da u radu stečajnog dužnika postoje nepravilnosti.

Među inima naveli su kako se sklapaju novi Ugovori o radu iako za to ne postoji odobrebrenje stečajne sutkinje pa da su slijedom toga i isplate temeljene na takvim ugovorima nezakonite. Spornim su našli i isplatu putnih troškova stečajnom upravitelju Rudi koji je na ovom poslu bio zaposlen temeljem Ugovora o djelu, a koji ga onda obvezuje priložiti putnu kartu za trajekt, ispis računa s ENC-a stečajnog upravitelja i slično.

Izvor: Zadarski list/ZDanas