fbpx

Izabrani novi gradski pročelnici

Na kolegiju gradonačelnika Božidara Kalmete danas su objavljena imena novih pročelnika triju gradskih odjela. Na čelu Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja je arhitekt Hrvoje Baranović, pročelnik odjela za EU fondove je ekonomist Šime Erlić, a na čelu odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša je profesorica povijesti Andreja Baraba.

Gradonačelnik Kalmeta najavio je i da će još jedan odjel dobiti novoga pročelnika – to će biti odjel za komunalne djelatnosti čiji dugogodišnji pročelnik Jure Zekanović krajem godine odlazi u mirovinu pa će se za njegovo mjesto raspisati javni natječaj.

S obzirom na ranije nesuglasice s koalicijskim partnerima iz HSP-a dr. Ante Starčević, Kalmeta nije mogao izbjeći i pitanje je li izbor novih pročelnika postignut u zajedničkom dogovoru : Izbor je rezultat najkvalitetnijih osoba koje su se javile na natječaj. I mi smo govorili, i naši partneri su govorili da moraju biti izabrani najbolji. Komisije su odradile svoj posao i izabrani su najbolji. To je bitno.

Izvor: HRT ZD/ZDanas