fbpx

Jana Mijailović započinju svoju ekspediciju na himalajski vrh Lhotse

Jana Mijailović, Miljan Špoljarić, Anuša Rajić i Dino Battistutta danas započinju svoju ekspediciju na himalajski vrh Lhotse. Prije dolaska u Kathmandu u petak, uslijedio je put prema Zagrebu te ponovno premjeravanje prtljage, ali i financija.

– Novac je skupljen, na knap smo skroz i ako slučajno ulete neki nepredviđeni troškovi zvat ćemo vas da objavite oglas, uz smijeh je je poručila zadarska alpinistica Jana Mijailović, koja je do sada već i navikla na brojne improvizacije, pa joj je proteklih mjesec dana organizacijske logistike proteklo usitinu veselo.

Svoj satelitski telefon će tako, kaže, švercati u cipeli, jer dozvola za njegovo korištenje iznosi nevjerojatnih 2.300 dolara, a isto sredstvo služi im za dobivanje vremenskih prognoza. Na Himalaji to je od životne važnosti.

– Eto, kako Hrvati nose sarme na skijanje, tako ću i ja telefon u cipeli, kazuje alpinistica.

Jani i njezinoj ekipi, osim grada i županije u ostvarivanju njihovog sna pomagali su razni pojedinici. Jedan od njih je i Dejan Marković iz Maraschino bara, koji im je sam prišao, kaže Jana:

– Njemu je sve to napeto, i sam bi volio ići pa suosjeća s nama. Imamo gomilu tih zastavica i znakova koje nosimo s nama na vrh i nadam se da ću imati sliku od tamo, da se barem na takav način zahvalim svim tim ljudima koji vjeruju u nas.

Izvor: Zadarski list/ZDanas