fbpx

Koncert Gradske glazbe počeo u kazalištu, završen na Kalelargi

Bilo je to pravo glazbeno putovanje oko svijeta – za pamćenje. Pred svojom publikom u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru članovi zadarske Gradske glazbe svojim su sugrađanima poklonili koncert kojim su ih uz taktove poznatih zadarskih autora i izvođača, poput legendarnog Tomislava Ivčića ili pak, grupe Forum, iz matične luke odveli na put do obala Grčke, Španjolske, Italije…

Pod ravnanjem maestra Tomislava Košte gotovo puna dva sata na pozornici su se izmjenjivali i njihovi gosti kao što su mlada sopranistica Nela Šarić, klapa Niko, ženska klapa Libar iz Privlake, Davor Pekota, Ivan Županović i Dario Terzin, a program je nadahnuto, kao i uvijek, vodila poznata zadarska glumica Tamara Šoletić.

Iako dvorana nije bila posve ispunjena, svi oni koji su došli na koncert doista su mogli uživati u prepoznatljivim skladbama, everegrinima i sjajnim glasovima svojih sugrađana. Zadrane je i ovoga puta bez daha ostavila Nela Šarić koja je morala pjevati i na traženi bis. Nakon koncerta, kao da ni samim izvođačima nije bilo dosta druženja, pa se pjesma nakratko spontano nastavila i ispred kazališta, na Kalelargi te tako kao da su doista oživjeli oni stihovi – “kaleta svaka pismu će pivat” poznate zadarske pjesme “Što ti poklonit” iz repertoara grupe Forum.

Mnogi su se pitali koji je povod koncertu zadarske Gradske glazbe, ali za putovanje ne treba povod, ni razlog. Jednostvano, članovi Gradske glazbe Zadar i njihovi gosti, htjeli su svojim sugrađanima tek uljepšati jednu travanjsku večer i u tome su nesumnjivo uspjeli pa Zadrani sada već čekaju novi poziv na put.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

 Foto: Vedran SITNICA