fbpx

Mali petaši sudjelovali na Županijskom natjecanju “Sigurno u prometu”

Baš poput odraslih kada polažu vozački ispit tako su i mali petaši ove godine sudjelovali na 19. po redu Županijskom natjecanju “Sigurno u prometu”, polažući najprije pismeni, a onda jučer i praktični dio ispita na biciklima.

A, natjecanje se i ovoga puta održalo u zadarskoj Osnovnoj školi Stanovi. Sudjelovalo je devet osnovnih škola s ukupno 36 učenika i devet mentora.

Ove su godine pravo natjecanja imala djeca rođena od 2002. do 2004. godine. Provjeravalo se teorijsko znanje o prometnim pravilima kojeg su djeca imala mogućnosti polagati on line te praktična znanja. Bodovi su se zbrajali i tako se na kraju natjecanja došlo do najboljih, odnosno do onih koji su sebi osigurali pravo sudjelovanja i na Državnom natjecanju koje će se krajem ovog mjeseca, od 20. do 24. svibnja održati u Rovinju. Osim toga, najveća im je nagrada bila i vozačka dozvola. To je u njihovu slučaju dozvola za upravljanje biciklom koju su im uručili iz Hrvatskog autokluba.

Tako je najbolji među dječacima bio Tomislav Dundović iz ražanačke Osnovne škole Juraja Barakovića, a među djevojčicama kao najbolja se izdvojila Nina Bakarić iz Osnovne škole Vladimira Nazora u Škabrnji.

Foto: Zvonko Kucelin

Izvor: Zadarski list/ZDanas