fbpx

Milanović: Ako su Merzel i Sabo stvarno krivi, bit će im žao što su ikad ušli u SDP!

Zoran Milanović, od izjava da ne može ništa učiniti u slučaju Merzel i Sabo, pa do malo blaže verzije istoga, danas je oštro poručio: “Ako je i malo vjerojatno da se to zaista dogodilo, bit će im žao što su došli u SDP”.

“Želim znati gdje je završio novac koji su roditelji davali svojoj djeci za džeparac do zadnje lipe, a u ovom trenutku ne mogu vjerovati nikome”, kaže Milanović.

“Želim vidjeti činjenice i tko god očekuje da ću uveseljavati narod tako da glave bacam lavovima ili u pijesak – nikada ničije. Rekao sam, ako si mi rođeni brat i ako si napravio nešto pogrešno, to što si mi brat će ti biti otegotna okolnost. Prijatelja nema u tim stvarima i ne da ne štitimo nikoga, nego samo gledam što se događa. Ipak ne možemo dopustiti u određenom trenutku da svaka naša reakcija i prvi impuls bude reakcija na galamu u medijima, u javnosti. “, pojašnjava Milanović.

“Ja sam svjestan optužbi, neke od njih su jako ozbiljne, neke nisu, ali SDP ima takve standarde da ako se učini i malo vjerojatnim da je nešto od toga točno, tim ljudima će biti žao što su ikad ušli u SDP”, izjavio je Milanović.

“Postoje malo različita tumačenja o tome što po stranačkom Statutu Predsjedništvo SDP-a može, a što ne može, a što bi trebalo. Statut je malo kompliciraniji od onog što su neki citirali. U srijedu ću poslušati članove Predsjedništva pa ćemo vidjeti što možemo u danom trenutku učiniti. Marina u srijedu očito neće doći, a Željko Sabo će očito morati objasniti za Vukovar o novcima roditelja za dječja ljetovanja. Skoro da me i ne zanima što će kasnije reći sud, jer to se može saznati ranije, kamo je otišla svaka lipa. To se može ticati stranke”, rekao je Milanović.

“Optužnica je podignuta, tamo su i iskazi iz istrage, postavlja se pitanje gdje je novac, gdje je 120 kuna po djetetu, na što je potrošen”, dodao je.

Članica Glavnog odbora SDP-a: Ako Merzel sama ne odstupi, SDP će povući potez

Potpredsjednica Hrvatskog sabora i članica Glavnog odbora SDP-a Dragica Zgrebec ocijenila je danas da bi sisačka županica Marina Lovrić Merzel trebala odstupiti sa svojih dužnosti te najavila da će, ako Merzel sama to ne učini, “stranka povući potez”.

“Mislim da treba odstupiti, a stranka će povući potez, ukoliko ona to sama neće”, rekla je kratko Zgrebec novinarima u Saboru.

Sve je više SDP-ovaca sklono takvoj opciji i čini se da će Milanović morati poslušati glas članova te razriješiti Merzel sa svih funkcija ako ona sama ne ode.

Sisačka županica uhićena je u srijedu, pod sumnjom za zlouporabe teške više od 10,5 milijuna kuna, a jučer joj je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Marina Lovrić Merzel članica je Predsjedništva SDP-a.

Izvor: Index.hr