fbpx

Ministar Linić: Ne želim komentirati svoju kumu!

“NE ŽELIM komentirati svoju kumu”, rekao je ministar financija Slavko Linić u razgovoru za Novu TV komentirajući najnoviji razvoj događaja oko uhićenja Marine Lovrić Merzel te kritika na račun Porezne uprave koje su stigle od premijera Zorana Milanovića. Linić se nalazi u Washingtonu na proljetnoj Skupštini Svjetske banke i MMF-a, a ni za HTV koji je također imao razgovor s Linićem iz SAD-a nije bio puno rječitiji.

“Ma, sve je rečeno.Porezna uprava ima proceduru koje su važne u naplati poreza. Sve procedure vezane za kupnju zgrade u Sisku su poštovane”, rekao je Linić za HTV dodajući da ne bi komentirao postupanja DORH-a u ovom slučaju. Naime procjena DORH-a umnogo se razlikuje od procjene Porezne uprave, no Linić nije htio o Odvjetništvu. Ministar Linić “spuštao je loptu na zemlju” i u slučaju kritika premijera Milanovića.

“Ne bih komentirao Milanovića i njegove izjave o Poreznoj upravi. Mi radimo svoj posao”, rekao je Linić. Na izravan upit u kakvim je odnosima s premijerom Milanovićem, Linić je rekao da dobro surađuju.

Privatno ne komuniciram s kolegama iz Vlade. To je moj karakter!

“Komuniciramo poslovno i službeno. Privatno ne. Ali privatno ne komuniciram ni s jednim članovom Vlade. To je moj karakter”, rekao je Linić na kraju.

Podsjetimo, Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sisačko-moslavačke županije na 10 milijuna kuna, a DORH tvrdi kako je zgrada koju je Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena i to za čak 4,2 milijuna kuna.

Premijer Zoran Milanović naložio je u četvrtak Ministarstvu financija da u najkraćem roku napravi analizu koja će pokazati je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH navodi da je preplaćena te za to sumnjiči županicu Marinu Lovrić Merzel.

Ne temelju izjava Porezne uprave Merzel traži slobodu

Zamjenik ministra financija Boris Lalovac i ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec su istoga dana na konferenciji za novinare rekli da je Porezna uprava zgradu procijenila po propisima i procedurama koji vrijede u cijeloj zemlji te da su to potvrdile dvije revizije.

Na temelju tih izjava županica Lovrić Merzel preko odvjetnika je zatražila da je se pusti na slobodu.

 

Izvor: Index.hr