fbpx

Mjesni odbor Suhovare poručuje: “Protiv lokacije u Biljanima Donjim borit ćemo se svim zakonski dopuštenim metodama “

Mjesni odbor Suhovare prvi je progovorio i izjasnio se protiv lokacije Centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Biljanima Donjim, i to još prije desetak godina, a mještani su se izjasnili i peticijom, ali ih nitko nije uvažavao – stoji u pismu javnosti upućenom iz Mjesnog odbora Suhovare.

– Podržavamo sve udruge i sve stranke, svakog pojedinca koji daje svoj doprinos u borbi protiv ove lokacije, ali moramo napomenuti, mještane Suhovara i Suhovare može zastupati jedino Vijeće mjesnog odbora koje je legalno izabrano kao predstavničko tijelo mještana i naselja Suhovare. Pozivanje bilo koga drugoga da predstavlja mještane i naselje Suhovare nemoralno je – smatraju Suhovarčani podsjećajući da su se protivili pri usvajanju svih prostornih planova s unesenom lokacijom CGO-a u Biljanima Donjim koju nije izabrala struka već netko drugi.

U dopisu se, uza sve razumijevanje prema stanovnicima Dikla i svima koji žive oko sadašnjeg deponija, postavlja i pitanje zbog čega CGO nije izgrađen uz postojeće odlagalište otpada.

– Zar je potrebno isti problem stvoriti nama u Ravnim kotarima i Suhovarima da bi netko mogao na Diklu graditi vile, sportske centre i turistička naselja? Nisu li stanovnici Ravnih kotara i Suhovara zaslužili da se u našem kraju napokon na noge digne poljoprivredna proizvodnja, da se grade vile, autokampovi, sportsko-turistička naselja, izletišta i da imamo budućnost? – pitaju se u svom pismu članovi Vijeća MO Suhovara najavljujući da će pomoć zatražiti od mjerodavnih institucija EU-a i pojedinačno se obratiti svim europskim zastupnicima.

– Protiv lokacije u Biljanima Donjim borit ćemo se svim zakonski dopuštenim metodama – stoji u pismu koje su potpisali predstavnici mjesnih odbora Suhovare, Poličnik i Gornji Poličnik, ali i temeljni ogranci HDZ-a iz ta tri mjesta, te UHDDR-a Općine Poličnik, koji zajednički pozivaju sve sudionike uspostave CGO-a da odustanu od predložene lokacije i što prije pronađu novo rješenje

Izvor: Slobodna Dalmacija/ZDanas