fbpx

Nova predstava Kazališta lutaka Zadar – Pobuna lutaka

U zadarsko kazalište lutaka ušla je nova vlasnica. U potrazi za novcem namjera joj je zatvoriti kazalište i rasprodati sav inventar i tako malu publiku uskratiti za predstave, a lutke lišiti njihovog doma i svrhe postojanja. To je otprilike sažetak nove predstave Kazališta lutaka Zadar, Pobuna lutaka, koja je jučer, u prijepodnevnom terminu, imala svoju uspješnu premijeru pred klincima starosti 5+. Iako je ovakav scenarij u našem gradu teško zamisliti, autor i redatelj Goran Smoljanović odlučio se poigrati s tom idejom kako bi prikazao da neke stvari ipak znače više od novca, a tu svakako svrstavamo i lutkarsku pa i bilo koju drugu umjetnost.

Glavnu ulogu u predstavi, ako izuzmemo kazalište samo, imala je ovoga puta Vjera Vidov Lalić, a lutke i sjene bili su Juraj Aras, Dragan Veselić, Gabrijela Meštrović Maštruko i Irena Bausović. Kroz duhovit tekst i situacije mali gledatelji mogli su dobiti poruku da kad se za nešto dovoljno boriš, možeš pobijediti.

Nakon Genijalnog genija, također nove produkcije, repertoar lutkara bogatiji je za još jednu odličnu predstavu koju bi prvenstveno trebali pogledati svi oni koji odlučuju o proračunima kulture.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

 Foto: Iva PERINČIĆ