fbpx

Novi stečajni upravitelj Alein Khan ušao u Nautu!

Novi stečajni upravitelj Alein Khan oko 10:00 sati ušao u prostor brodogradilišta gdje preuzima dužnost stečajnog upravitelja.

Bivši stečajni upravitelj Ivan Rude, predao je dužnost novom stečajnom upravitelju Khanu i na odlasku kratko rekao novinarima da je predao dokumente brodograilišta zajedno s računom na kojem je 2 milijuna kuna za plaće radnika. “Moj posao je ovdje završio” – istaknuo je Rude.

Košta: Pustite nam kolege i odlazimo!

Sindikalni povjerenik Nauta Lamjane Mario Košta predložio je policiji da puste uhićene radnike te da će se u tom slučaju ostali radnici Nauta Lamjane povući s ulaza. Riječ je o radnicima koji su uhićeni jutros u naguravanju s policijom.

“Predložili smo šefu policije da ih puste. To su starije kolege, neki su bolesni, jedan od njih je cijelu noć bio u bolnici, drugi ima krvni tlak 220. Nema razloga da ih zadržavaju. Ako su im uzeli podatke, neka ih puste i mi odmah odlazimo. Nastavit ćemo se boriti pravnim sredstvima” – rekao je Košta dodajući da je primopredaja dužnosti stečajnog upravitelja obavljena i da više radnici nemaju što raditi ispred ulaza u brodogradilište.

Glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan rekao je uhićeni nisu odvezeni u Zadar već da ih policija obrađuju na licu mjesta. “Moramo obaviti cijelu obradu, koja neće dugo potrajati, te će uhićeni nakon istraživanja biti pušteni” – rekao je Žodan dodajući kako će uhićena trojca muškaraca i jedna žena najvjerojatnije biti prekršajno prijavljeni za remećenje javnog reda i mira.

Izvor: HRT/ZDanas