fbpx

Obama bilježi rekordnu nepopularnost: Amerikanci mu zamjeraju odnos prema Ukrajini i Rusiji

POLITIČKI potezi američkog predsjednika Baracka Obame ne nailaze na odobrenje brojnih Amerikanaca što je pokazalo i posljednje istraživanje javnog mijenja koje su proveli Washington Post i ABC. Njegova popularnost na najnižem je nivou od travnja 2009. godine.

Obamu danas podržava samo 41 posto birača što je pad od posto u samo tri posljednja mjeseca. Građani su nezadovoljni Obaminim potezima na polju ekonomije, zdravstvene zaštite, ali i krize u Ukrajini.

Ekonomsku politiku Obamine administracije podržava samo 42 posto ispitanika, zdravstvenu politiku 37 posto, a pristup krizi u Ukrajini i odnos s Rusijom podržava tek 32 posto birača.

Američki mediji navode kako bi ove ankete mogle utjecati i na uspjeh demokrata na izborima koji se održavaju na jesen. Republikanci već kontroliraju Predstavnički dom Kongresa, a nakon izbora mogli bi preuzeti i Senat.

Među mladima i manjinama, koji su Obami osigurali oba predsjednička mandata vlada nezainteresiranog za izbore, dok istraživanja pokazuju da će odaziv biti puno veći među bijelcima i starijim glasačima koji su naklonjeniji republikancima.

Izvor: Index.hr/ZDanas