fbpx

Oliver Dragojević, u pratnji benda Dupini, održao je u nedjelju koncert u Arsenalu

Legenda hrvatske estrade, splitski pjevač Oliver Dragojević, u pratnji benda Dupini, održao je u nedjelju koncert u Arsenalu. Najveći zadarski multimedijalni centar dočekao ga je dupkom pun, čime je još jednom potvrđena snažna veza između zadarske publike i pjevača koji je snažno obilježio diskografiju ovih prostora zadnjih pedesetak godina.

Vitalan, dobro raspoložen, Oliver je okupljenima priuštio nezaboravan užitak u glazbi, u emocijama koje su se te večeri nezaustavljivo širile zrakom. Zajedno s njim pjevale su sve generacije njegovih obožavatelja, bilo da je bila riječ o onim tek stasalim poklonicima kvalitetne glazbe, njihovim roditeljima ili, pak, bakama i djedovima. Da dobra pjesma nema rok trajanja, višestruki je dobitnik Porina i svih ostalih glazbenih nagrada potvrdio svakom otpjevanom notom, posebice u dijelu koncerta posvećenom Runjićevim hitovima poput maestralne Magdalene u čijoj mu se izvedbi na pozornici pridružio zadarski pjevač Ivan Županović.

Profesionalac, koji je svoju karijeru zaokružio i nastupina u najpoznatijim svjetskim glazbenim dvoranama Londona, New Yorka i Sidneya nije si nikada dozvolio da, bez obzira koliko puta nastupao, upadne u šablonu točno predviđenog programa, i ovaj je puta pokazao da pravi, iskreni odnos izvođača i publike ne podrazumijeva samo glazbu i pjesmu, već i improvizaciju na licu mjesta u odnosu na želje publike. A to su prisutni u Arsenalu itekako prepoznali i nagradili zajedničkim pjevanjem, skandiranjem i snažnim pljeskom. U poplavi loše glazbe i novokomponiranih folk zvukova, te je večeri bio istinski užitak čuti primjerice jednog Galeba, simbiozu glazbe i stihova, pjesmu koja će, kao i brojne druge prekjučer izvedene zasigurno još dugo odzvanjati u ušima svih te večeri došlih na koncert.

Izvor: Zadarski list/ZDanas

Foto: Marin GOSPIĆ