fbpx

Potraga za nestalim Boeingom: Australski brod ulovio nove signale

Australski dužnosnici objavili su u ponedjeljak kako je njihov brod Ocean Shield ulovio signale koji odgovaraju onima koje daju crne kutije, javlja AP.

“Ovo je trag koji obećava”, izjavio je Angus Houston, čelnik zajedničke agencije koja traga za nestalim Boeingom 777 Malaysia Airlinesa. Houston je izjavio i kako je trag “vrlo ohrabrujuć”, no upozorio je i da može proći nekoliko dana prije potvrde da su to signali crne kutije nestalog Boeinga.

Signale je ulovila oprema američke mornarice koja se nalazi na australskom brodu Ocean Shield. Radilo se o dva odvojena signala, a prvi je trajao čak dva sata i 20 minuta. Nakon što su izgubili signal brod se okrenuo i ponovno ulovio signal koji je ovog puta trajao 13 minuta.

Hishammuddin Hussein, vršitelj dužnosti ministra prometa Malezije, kazao je na konferenciji za novinare u Kuala Lumpuru kako se vlasti “oprezno nadaju” da će biti nekih pozitivnih pomaka u potrazi za zrakoplovom u “sljedećih nekoliko dana, ako ne i sati”.

U današnjoj potrazi za nestalim Boeingom sudjeluje devet vojnih zrakoplova, tri civilna zrakoplova i 14 brodova. Potraga pokriva područje od 234 tisuće četvornih kilometara i očekuju se dobri vremenski uvjeti.

Boeing 777 Malaysia Airlinesa koji je letio na relaciji iz Kuala Lumpura prema Pekingu nestao je 8. ožujka. U zrakoplovu je bilo 239 osoba.

Izvor: Index.hr