fbpx

PRIKUPLJENO 15.000 POTPISA ZA ZADARSKI AZIL Peticiju potpisali Dražen Grgurović i Mario Pešut

Na Narodnom trgu u Zadru i jučer su građani potpisivali peticiju za osnivanje azila za životinje na području Zadarske županije.

– Prema nekoj procjeni do danas je prikupljeno oko 15-tak tisuća potpisa. Osim ovdje na Narodnom trgu, potpisi se prikupljaju na 20-tak lokacija diljem županije, ali i u nekim drugim mjestima i gradovima u Hrvatskoj kao i online. Broj građana koji podržava ovu ideju mijenja se iz minute u minutu tako da samo mogu reći kako smo jako zadovoljni odazivom – rekla nam je Marijana Mustać, predsjednica Udruge za zaštitu životinja Zadar i voditeljica jedinog skloništa za napuštene životinje na području zadarske regije.

No, ono što je kao zanimljivost istaknula jest podatak da su peticiju potpisali i bivši dogradonačelnik Dražen Grgurović, veliki zagovornik gradnje azila za svog mandata te Mario Pešut, pročelnik Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, a dan ranije isto su učinili i gradski vijećnici SDP-a.

– Da, potpisao sam peticiju. Ovu inicijativu ja sam oduvijek podržavao – rekao je Pešut.

Kao što je javnosti već poznato, već punih deset godina jedini dom za napuštene životinje na zadarskom području je azil na Žmirićima, a njegovo izmještanje spominje se na gotovo svakoj sjednici Gradskog vijeća posljednjih sedam godina. Kako je sve izvjesnije da bi moglo doći do zatvaranja azila, inicijativu za osnivanje novog pokrenuli su Udruga za zaštitu životinja Zadar, Akcija mladih Zadar, ORaH – održivi razvoj Hrvatske, Udruga Eko-Zadar, Udruga Brodarica i Hrvatski laburisti.

Marijana Mustać još je jednom istaknula kako šinteri imaju vrlo unosan biznis jer dobivaju odlične novce, a nisu dužni dati broj intervencija, odnosno položiti račune. Također, još je jednom poručila kako će se članovi udruge na čijem je čelu boriti svim snagama da šinteri ne pristupe njihovim psima, a napomenula je da su svi čipirani, kastrirani i uvedeni u sustav Lysacan.

Izvor: Zadarski list/ZDanas