fbpx

Priprema za sljedeću sezonu mora početi sada

Je li odgoda sedmog kola Lige za prvaka, zbog nastupa Cibone i Cedevite na završnom turniru ABA lige, dobro došla košarkašima Zadra ili nije, vidjet ćemo sljedeći tjedan, kada će odigrati tri utakmice. Prvo s Cibonom u Zagrebu, zatim s Cedevitom u Krešinom domu pa kod Alkara u Sinju. Realnost je da će, ukoliko se ne dogodi nešto iz sfere znanstvene fantastike, košarkaši ostvariti osnovni cilj koji su zacrtali prije početka natjecanja – plasman u ABA ligu.

Slična priča bila je i prošle sezone. Zadar je u posljednjem kolu izbjegao posljednje mjesto u ABA ligi pa je, bez većih problema (iako se na gostovanjima kod A-1 ligaša dosta mučio i to ovoj momčadi treba poslužiti kao pouka), izborio mjesto koje mu osigurava igranje u regionalnom društvu i sljedeće sezone. Ali onda je napravio pogrešku. Veliku pogrešku, koja ga je i koštala cijele ovosezonske kalvarije. Koja se vrlo lako mogla izbjeći samo da se planiralo unaprijed, a ne radilo sve u posljednji tren. I to Klubu mora poslužiti kao najveća pouka da se onakav cirkus, kakav se događao prošlog ljeta, više nikada ne ponovi. Jer sljedeći put možda neće biti te sreće da se opet spasi u zadnji čas. Dakle, priprema za sljedeću sezonu mora početi već sada. Paralelno sa završnicom ove sezone, koja će na kraju teško izbjeći negativnu ocjenu. Jer igre i pobjede u Ligi za prvaka neće izbrisati sve ono što se događalo u predsezoni i kroz regionalnu ligu.

Mnogo je još otvorenih pitanja, koja KK Zadar treba rješavati kroz sljedećih mjesec-dva dana. Prvo ono predstečajne nagodbe, koja bi 6. svibnja, kada je zakazano ročište za utvrđivanje tražbina, odnosno tjedan dana kasnije, kada bi vjerovnici trebali glasovati o planu financijskog restrukturiranja, trebala napokon završiti. S obzirom da su u Klubu već sakupili dovoljan broj onih, koji će zaokružiti »ZA«, s tim ne bi trebalo biti problema. Nakon završetka sezone trebat će se održati i Skupština Kluba. Na kraju sezone ističe ugovor i Branku Skroči, sportskom direktoru, koji je na toj funkciji od 2011. pa će i po tom pitanju trebati napraviti analizu. Tu je, dakako, i uvijek goruće pitanje reorganizacije omladinskog pogona. U konačnici, a što je zapravo najvažnije, završetkom postupka predstečajne nagodbe, otvorit će se mogućnost ulaska u Klub strateškog partnera. Zainteresiranih sigurno ima i tu će Grad Zadar, kao većinski vlasnik, nakon dugo godina morati malo popustiti i prihvatiti da su se vremena promijenila.

Izvor: HRT/ZDanas

 Foto: Zvonko KUCELIN